Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O ile mogę prosić, potrzebna by mi była informacja na temat tych silników. Otóż moja małżonka była uprzejma forsować przeszkodę wodną i w związku z tym silnik w 4,0 jest do wyrzucenia. Czy możliwe jest wstawienie na jego miejsce silnika 4,4? Chodzi o to czy:

1. silnik 'połączy się' z automatem od 4.0?

2. można podpiąć się do osprzętu 0d 4,0?

3. można włożyć silnik 4,4 z osprzętem i podpiąć się z tym do samochodu?

I jeszcze:

4. Gdyby ktoś miał na zbyciu, to chętnie kupię M60, 4,0, V8. :)

Pozdrawiam,

Radek

Opublikowano

Tez o tym kiedys myslalem i po konsultacji z czlowiekiem ktory sie na tym zna zdecydowanie dowiedzialem sie ze najszybciej i najtaniej bedzie przelozyc caly uklad napedowy m62. Most i wal mozna zostawic, ale silnik z calym osprzetem i skrzynie 5hp24.

Wydaje mi sie że skrzynia od m60 powinna pasowac jako tako, ale moze byc rzezba w elektronice.

Czy osprzet bedzie pasowal to nie jestem pewien na 100 procent ale raczej nie. Poza tym te e38 z m62 mialy inna wiazke elektryczna, torszke inne wtyczki. Mozliwe ze wystarczy przejsciowka ale nie jestem pewien.

Lepiej szukaj M60 i wkladaj tak jak bylo, bedzie dzialac napewno :)

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Właściwie tak szukam, ale pomyślałem o powiększeniu możliwości. Twój wpis potwierdza moje obawy, że zadanie jest raczej dla kogoś, kto robił to nie raz. Dziękuję za odpowiedź.