Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, koledzy mam problem po podłączeniu do komputera napięcie mam trochę za wysokie bo w granicach 14,7-8V , według mechanika problemem jest regulator napięcia w alternatorze, zaleca wymianę - co o tym myślicie ? oraz czy warto kupować oryginalny czy np. BOSCH będzie równie dobry co oryginał ? cena oryginału to ok. 420zł BOSCH jest o polowe tańszy.

Druga sprawa do czego jest ta cholerna sonda NOX wywala mi błedy po podłączeniu do komputera jak sie nie myle tlenku azotu czy cos, warto sie tym przejmowac ? zdaniem mechanika samochód nic nie traci po prostu wydziela trochę większe zanieczyszczenia do atmosfery i nic więcej ale wszystko w granicach normy, koszt nowej sondy w ASO to 1200zł na allegro można trafić używki za 200zł co o tym myślicie ?

Opublikowano

Regulator napięcia zdecydowanie oryginał .Z własnego doświadczenia wiem.Kupiłem zamienny i był do..d..y .Padł po moze m-.Wstawiłem ori i jest od roku jest ok.

Mam tez padniętą sondę ale w innym aucie niz Ty i właśnie wymieniam.Mi tez mechanik powiedział ,ze spalanie delikatnie większe przy uszkodzonej jest ale nie zauważyłem jakoś specjalnie.Fakt taki ,że nie lubię błędów w aucie i dlatego wymiana

Cene tego regulatora sprawdź w http://www.czescidobmw.pl :D

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
dzieki za odpowiedz, zadzwoniłem do tego sklepu , cena za regulator to 430zł - oryginał , jednak sprzedawca stwierdził ze nawet oryginał będzie miał symbol BOSCHA bo to BOSCH dla nich robi ta cześć wiec przepłacę dość sporo. Co do sondy NOX cena w sklepie 1350zł, zastanawiam się czy nie zaryzykować z używka za 200zł z allegro - co o tym myślicie ?