Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Szukałem odpowiedzi na moj problem z moim autem, ale nic konkretnego nie znalazlem. Dlatego zwracam sie z prosba o pomoc. W mojej e39 3.0d wystepuje wyciek z przodu silnika tzn. widac jak kropelki (oleju? plynu?) zbieraja sie pod chlodnica. Plynu chlodniczego nie ubywa, od wspomagania tez jest stan, olej ostatnio wymienialem i nigdzie wycieku nie ma, co to moze byc? Wyciek ten ma kolor podchodzacy pod czarny.. Slyszalem cos o chlodnicy klimatyzacji czy cos takiego.. Pisze o tym dlatego ze wlasnie klima po kupieniu auta nie bardzo chlodzila, a teraz wydaje mi sie ze nie chlodzi w ogole. Prosze o pomoc jesli ktos mial doczynienia z takim wlasnie wyciekiem pod chlodnica. Pozdrawiam serdecznie

viewtopic.php?f=72&t=117890

Opublikowano
Miałem podobny problem jak mi się klima rozstrzelniła i uciekał czynnik. Co prawda potrzymała prawie półtora miesiąca ale właśnie takie dziwne plamy były widoczne. Po uszczelnieniu klimy nic się nie pojawiło. Niech się wypowie ktoś kto też miał takie objawy, bo jestem ciekawy czy zależało to od klimy czy coś się samo naprawiło, bo miałem już tak w swojej Buni.
Opublikowano
Miałem podobny problem jak mi się klima rozstrzelniła i uciekał czynnik. Co prawda potrzymała prawie półtora miesiąca ale właśnie takie dziwne plamy były widoczne. Po uszczelnieniu klimy nic się nie pojawiło. Niech się wypowie ktoś kto też miał takie objawy, bo jestem ciekawy czy zależało to od klimy czy coś się samo naprawiło, bo miałem już tak w swojej Buni.

A kolego wyciek pojawial sie pod chlodnica? Wyciek miales koloru czarnego? Ja wystraczy ze postawie auto na pol godziny i po przyjsciu widze plamki pod przednim zderzakiem.. Silnik caly suchy, auto pali i jezdzi bardzo dobrze, nie ubywa zadnego plynu.

Opublikowano
Nie wiem jak to jest rozwiązane w dieslu ale wejdź na kanał i sprawdź dokładnie skąd jest wyciek. Często widzi się na forum wycieki zbiorniczka układu wspomagania i jego węże. Na chłodnicy jest tylko na dole czy spływa po niej? Jeśli jest tylko na dole to musi być to ta chłodnica klimy. Musisz to dokładnie obejrzeć
Opublikowano
Nie wiem jak to jest rozwiązane w dieslu ale wejdź na kanał i sprawdź dokładnie skąd jest wyciek. Często widzi się na forum wycieki zbiorniczka układu wspomagania i jego węże. Na chłodnicy jest tylko na dole czy spływa po niej? Jeśli jest tylko na dole to musi być to ta chłodnica klimy. Musisz to dokładnie obejrzeć

Patrzylem juz pare razy dokladnie. Weze od wspomagania sa suche. Zbieranie sie oleju wystepuje pod chlodnica, pojawiaja sie takie male krople pod zaczepami plastikowymi na spodzie chlodnicy.. Czy jesli jest nieszczelna chlodnica klimy to mozna z ty jezdzic? czy ten wycie ustanie w koncu?

Opublikowano
A kolego wyciek pojawial sie pod chlodnica? Wyciek miales koloru czarnego? Ja wystraczy ze postawie auto na pol godziny i po przyjsciu widze plamki pod przednim zderzakiem.. Silnik caly suchy, auto pali i jezdzi bardzo dobrze, nie ubywa zadnego plynu.

Tak czarnego koloru, była to tak jakby woda wymieszana z brudem lub smarem tworząca takie rzadkie błotko.

Opublikowano
jak czynnik z olejem smarującym się skończy to wyciek tak samo. Ale nie lepiej wymienić to i napełnić klimę? Jak nie ma czynnika i oleju to przez zimę możesz klimę uszkodzić nawet jej nie używając.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.