Skocz do zawartości

[E39]523i 98' Problem z mocą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od jakiegoś czasu zauważyłem problem z zanikiem mocy.

Autko wkręca się dopiero od 3 tys/obr. Przed tą wartością to nawet na pierwszym biegu chwyta "zamułę" - nie ciągnie od początku.

Podczas jazdy (nie zawsze) ,ale po odjęciu gazu obroty spadają prawie do zera lecz silnik nie gaśnie tylko próbuje wyrównać.

Podczas jazdy gdy jest mniej niż 3 tys obrotów ,po wciśnięciu gazu do oporu zaczyna delikatnie szarpać ,dopiero po przekroczeniu 3 tys. jest OK.

Zaznaczę że nieraz zdarzy mu się dzień kiedy jest wszytko OK. Leczy niestety więcej jest tych dni kiedy jest kiszka.

Więcej też pali - przed tym problem robiłem na zbiorniku gazu (35l) ok 300km - teraz ok.240km

Na gazie jak i na benzynie jest tak samo.

Pod kompa jeszcze nie podłączałem ponieważ chwilowo przebywam w Zduńskiej Woli i pracuję od rana do wieczora ,więc kiepsko z czasem ,a i nawet nie mam pomysłu gdzie się udać :?

Może jest ktoś z okolicy kto mógłby pomóc lub poleciłby kogoś? (Zduńska Wola , Łask , Pabianice , Łódź , Sieradz ,Kalisz)

-523i +gaz(stag300) 98'styczeń ,1vanos

pół roku temu robiona głowica, cały ukł. chłodzenia i czujnik poł. wału

Opublikowano
W m50 i m52 to najczestsza usterka te czujniki walka lub walu :wink: Osobiscie zmienilalem 3 razy w ciagu 3 lat ekspluatacji e39 ,tylko ze walu i tylko orginalne. Zamieniki chinskie wytrzymuja duzo krocej :cry2:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786