Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po podłączeniu mojej betki wyskoczyły mi takie kody błędów. Czy ktoś ma jakieś pojęcie co mogą oznaczać dokładnie? Czy te błędy mogą dotyczyć zachowania mojego auta, czyli szarpania i na benzynie i na gazie? czasem też wyłącza sie silnik przy skręcie w lewo... Oto kody:

08 air mass flow sensor

202 oxygen sensor control unit cylinder 1-3; z3 and 323i us only this fault affects cylinder 1-6

203 oxygen sensor control unit cylinder 4-6

Left lever type sensor

06 wheel speed signal front

38 control fault choke valve

40 potentiometer choke valve

Przeczyściłem przepustnicę, wypiąłem i sprawdziłem czujniki przepustnicy... może krokowy mam uszkodzony? W momencie kiedy to uczyniłem pozostały błędy 202, 06, 38 i 40 oraz left lever type sensor... proszę o pomoc. BMW 520i 2,0 (150 km) 1997 r.

Opublikowano

Tak trochę tłumacząc na chłopski rozum więc pewności nie mam:

nr 202 błąd czujnika tlenu(sonda lambda) odpowiadająca za cylindry od 1-3

06 czujnik prędkości koła przedniego

38,40 błąd przepustnicy i jej potencjometru

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.