Skocz do zawartości

525TDS - silnik nie gaśnie po wyłączeniu zapłonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Posiadam BMW E34 525 TDS Automat z 1995 roku i mam problem. Po wyciągnięciu akumulatora i wsadzeniu go spowrotem, odpaliłem silnik i po chwili zaczęły się świecić z tyłu przeciwmgielne, światła cofania i zaczęło śmierdzieć coś w środku samochodu. Zgasiłem samochód, po chwili znów go zapaliłem i przez chwile znów świeciły się światła z tyłu ale po chwili zgasły. Chciałem zgasić silnik, ale wyciągnąłem kluczyk a silnik dalej pracował. Odciąłem dopływ paliwa i dopiero zgasł, ale kontrolka ładowania i oleju się zapaliły. No to odłączyłem minusową klemę. Jak wracam kluczykiem z 2 pozycji to wszystko gaśnie (radio, nawiew itp.) ale silnik nie gaśnie i muszę go gasić poprzez odcięcie paliwa i odłączenie minusowej klemy, i nie ma teraz świateł cofania i przeciwmgielnych. Już kompletnie nie wiem co to może być. Pozdrawiam!
Opublikowano

Szybko udaj się do elektryka - to poważna sprawa, grozi pożarem auta ! Musisz mieć mega zwarcie. Zapewne bez wymiany / naprawy wiązek się nie obejdzie :(

Pozdrawiam