Skocz do zawartości

bmw e34 535i i sprawa paliw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie dawno stałem się posiadaczem bawary 535 benzyna gaz, problem jest następujący. Auto nie pali na benzynie,na gazie chodzi ale jak jest zimna to jest problem z odpaleniem na gazie strzela w puchę.Byłem u gazownika w celu regulacji gazu ale powiedział że dopóki na fuelu latać nie będzie to nici z regulacji więc zacząłem dłubać.Okazało się ze pompa paliwa zdechła,założyłem nówkę zmieniłem przepływke bo stara nadawała się na złom tak ją ktoś zmajstrował ze z została z niej tylko obudowa z zablokowaną na stałe klapką (blokada polegała na wkręceniu długiego wkręta w klapę przez obudowę) nowa puszka filtra bo stara trzymała się dzięki trytytkom.Po tych zabiegach powinna chodzić na paliwie a tu nic, pompa paliwa stoi jak dyl nawet nie brzęknie.W którym miejscu jest przekażnik od pompy paliw w tym modelu bo sprawdzałem te po lewej na kielichu i tam jest ok. :modlitwa: :?:

I NEED A DOLLAR !!!
Opublikowano
Po prawej stronie mam skrzynkę z komputerami i są tam dwa przekażniki biały i brązowy dla świętego spokoju wymieniłem oba ale mam jeszcze z lewej na kielichu taką mała skrzynkę z trzema przekażnikami od czego ona jest (auto w automacie z tempomatem może od tempomatu ?)tam brakowało jednego miałem to założyłem,sprawdziłem prąd na kostce w bagażniku i jest ale bardzo słaby bo kontrolka ledwo świeci . :mad2:.I co kolega na to bo mi ręce opadają. :?:
I NEED A DOLLAR !!!
Opublikowano
Już zrobiłem rozkmine tej małej skrzyki z trzema przekaznikami za pompę paliwa w e34 535i odpowiada pierwszy patrząc od przodu auta wysoki czarny przekażnik w innych modelach może być zamieniona kolejność na podmianke brałem z e36 18i pasuje oznaczenie 1 388 533 54 225 002 .Jak by to powiedział hardkorowy koksu" jest pompa" a teraz jedziemy na stejki hehehehe. Pozostałe przekażnik jeden jest od zapłonu aostatniego nie sprawdzałem ale jak mnie najdzie to zobacze i mapisze. :cool2:
I NEED A DOLLAR !!!
Opublikowano
Dobra .Panowie mam pytanko. Wie ktoś może gdzie trzeba podpiąć taką dziwną kostkę (ma ona kształt walca z otworem w środku jak by elektromagnes) wychodzącą z wiązki na górze sinika z tej z której wychodzą przewody na wtryski i przewód do czujnika położenia wału,bo wisiała sobie taka bidna zawinięta taśmą izolacyjną do niczego nie podpięta. :lol:
I NEED A DOLLAR !!!
Opublikowano
Jak sobie sam z problemem nie poradzisz to nikt ci raczej nie pomoże.Znalazłem jest to czujnik spalania stukowego jeszcze tylko muszę rozkminić gdzie go przykręcić, bo w żadnym z przeczytanych tu postów nie ma opisu gdzie dokładnie się go montuje,poza odpowiedziami typu pod kolektorem które w zasadzie nic nie wyjaśniają ,(to tak jak by zajść do sklepu i zapytać o masło i dostać odpowiedz że w sklepie) przecież wiadomo że nie w bagażniku.Chodzi mi o silnik m30b35,i jeśli ktoś ma trochę wiadomości na temat dokładniejszego umiejscowienia tego czujnika to wdzięczny był bym za pomoc.
I NEED A DOLLAR !!!