Skocz do zawartości

E36 1.6 pompa paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy przez pompe paliwa silnik moze nie trzymac obrotów ?? dzisiaj musialem ja wymienic, ale znalazlem tylko taka po 95 roku a u mnie byla z przed, czy to moze byc powodem nie trzymania obrotow na biegu jałowym ?? czy jeśli tak to czy można cos z tym zrobic czy musze kupic druga pompe paliwa taka jak byla wczesniej?

dodam jeszcze ze wczesniej mialem pompe z niebieska góra a teraz załozylem z zieloną góra

Opublikowano
sprawdzałem wcześniej ale widocznie niezbyt dokladnie, znalazlem kreske dlugosci 1-1.5 cm, jutro to ogarne i mam nadzieje ze koniec z problemami:) dzieki za odpowiedz
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety ale cos jeszcze jest nie tak jak powinno :/ jak troche przycisne auto jadac i dam wiecej obrotow, tak cos kolo 4 tys-5 tys a pozniej na jakis swiatlach stane na czerwonym to auto zaczyna przygasac tzn. obroty na luzie spadaja do ~300 i podskakuja do ~1200, tak sie dzieje pare razy i obroty silnika wracaja na 800 tak jak powinno byc, za pierwszym razem to auto nawet zgasło i nie chcialo odpalic, dopiero za 2-3 kreceniem odpalilo, nie zawsze tak sie dzieje ale zdarzyło sie juz z 3-4 razy, co moze być przyczyna takich zachowań auta ??

z góry dziekuje za pomoc :)

Opublikowano
Na falowanie obrotów mi pomogło czyszczenie krokowego, kolektora dolotowego , przepustnicy i przepływki. Do czyszczenia kupiłem taki preparat do czyszczenia gaźników bodajże firmy boll i pomogło.