Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie, może Wy mi pomożecie.

Chcę zakupić nowe felgi do mojego e34 lecz kompletnie nie znam się na tych rozmiarach wiem jedynie, że muszą być 5x120 lecz kompletnie nie wiem jakie ET będzie pasowało. Wiec mam takie pytanie czy AEZ 17", 8jx17H2, ET 15 wejdzie mi w nadkola i nie będzie obcierało o sprężynę amortyzatora ??? help Bo opony to już do tego sobie sam dobiorę najwyżej na niższym profilu

Opublikowano
ET powinno mieć 20mm, w innym wypadku łożyska będą cierbiały. Do tych co chcesz założyć musisz masz przesunięcie 5mm na zewnątrz i 0,5 cala w nadkole, nie wiem ile tam jest luzu, ale przy tych felgach będzie różnica ~7mm w nadkole.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Powinno byc dobrze. Ja miałem 16calowe 8cali szerokosc zalozone opony 225/55/16 i et 13 i bylo ok nic nie obcierało. Wiec jesli masz fabryczny wydech (bo jakis duzy np g-power to moze obcierac o koło z tyłu) to taka felga powinna wejsc. Pamietaj o srednicy otworu centrujacego feligi!!!! aby miał 72,6mm bo duzo jest felg od e39 ze srednicą 74,1 mm.
Opublikowano
co do opon to tez nie powinno byc stresu bo wersja m5 miala fabrycznie 235/45/17 z przodu i 255/40/17 z tylu(mialem takie bbs rc i bylo lux), a widzialem na tyle nawet hammany 10calowe z oponami 285 wiec luz ;)