Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jakiś czas temu zapaliła mi się czerwona kontrolka i wiem , że mam do wymiany czujnik prędkości obrotowej koła , ale po jakimś czasie zapaliła się żółta kontrolka kontroli trakcji. Dziś natknąłem się na taki przerwany kabelek. Wie ktoś może od czego on jest ? z góry dzięki za pomoc. Pzdr

http://imgupload.pl/images/72479595900788118071.jpg

Opublikowano
a to nie kabelek od czujnika w klockach? jak ja przerwałem go o jakąś gałąź (bo ktoś przy wymianie wcześniej go nie założył dobrze w odpowiednie miejsce) to mi się zapaliła kontrolka czerwona ręcznego z tego co pamiętam.

.

Opublikowano
no właśnie ten czujnik co jest w klockach już wymieniłem i tak jak mówisz była czerwona kontrola. Teraz pali mi się żółta od kontroli trakcji i wisi ten kabelek
Opublikowano
Słaby ze mnie znawca, ale na pewno ktoś tutaj zna odpowiedź. Które to koło ? przód tył? lewe prawe? od klocków chyba czujnik jest na lewym przednim i tylnim prawym.

.

Opublikowano
dokładnie tak jak mówisz. to jest akurat przednie lewe i napewno to nie jest czujnik bo dziś ściągałem koło na chwile i czujnik jest miedzy klockami ,a kabelek dalej jest cały podłaczony. W środę będę miał czas to zdemontowac więc zrobię zdjęcie całego kabelka i może wtedy mi ktoś pomoże ;)
Opublikowano

ściągnij koło i sprawdź :duh: 99,9% że to czujnik ABS tłumaczyło by to zaświeconą kontrolkę trakcji

czujnik wygląda tak http://em-tech.com.pl/zdjecia/czujniki/34526762466/czujnik1.jpg jest przykręcony do zwrotnicy bodajże torxem, jak wyjdzie że to czujnik i go wymienisz trakcja będzie dalej świeciła musisz się kawałek przejechać, pohamować i zgaśnie. Najlepiej kupuj czujnik po numerze części