Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko odnosnie felg z modelu e 60,znalazłem odpowiednie felgi do mojej e39 jest podany rozmiar otworu centrujacego,wszystko cacy,numer BMW 6 762 001,data prod i napis na jedny z ramion CHINA i to oznacza ze to są podróbki chińskie?? niby numer jest orginalny czytałem troche ale jest to dla mnie dalej niejasne nie rozumiem dlaczego CHINA nie powinno byc Austria
Opublikowano

Zadałeś pytanie i sam sobie na nie odpowiedziałeś - fajowo.

China jest dlatego...

...że jest to China - czyli najczęściej felgi alu odlewane grawitacyjnie a nie wtryskarkami pod dużym ciśnieniem. Skutkuje to "twardością" felgi porównywalną do g***. Czyli w dużym skrócie - jeszcze dobrze nie zaczniesz na nich jeździć a już możesz mieć kwadraty zamiast kół.

Pzdr.

Opublikowano
Zgłupiałem jak zobaczyłem ten napis byłem pewny ze chinole tego akurat modelu nie podrabiaja,numer niby sie zgadza bo sprawdzałem ponabijane pieczatek ze to BMW i zonk.Wolałem zapytac bo kawałek drogi przejechałem za nimi.Troche było widac ze korodują bliżej środka felgi i to mnie zaciekawiło bo kolega ma starsze a igła choc ich nie szanuje,dzieki
Opublikowano

Najzwyczajniej w świecie nie doceniasz Chinoli. Oni podrabiają nawet te modele, których jeszcze nie ma na rynku a są dopiero na deskach kreślarskich firm projektowych. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pzdr.