Skocz do zawartości

Felgi z e60 wz138

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko odnosnie felg z modelu e 60,znalazłem odpowiednie felgi do mojej e39 jest podany rozmiar otworu centrujacego,wszystko cacy,numer BMW 6 762 001,data prod i napis na jedny z ramion CHINA i to oznacza ze to są podróbki chińskie?? niby numer jest orginalny czytałem troche ale jest to dla mnie dalej niejasne nie rozumiem dlaczego CHINA nie powinno byc Austria
Opublikowano

Zadałeś pytanie i sam sobie na nie odpowiedziałeś - fajowo.

China jest dlatego...

...że jest to China - czyli najczęściej felgi alu odlewane grawitacyjnie a nie wtryskarkami pod dużym ciśnieniem. Skutkuje to "twardością" felgi porównywalną do g***. Czyli w dużym skrócie - jeszcze dobrze nie zaczniesz na nich jeździć a już możesz mieć kwadraty zamiast kół.

Pzdr.

Opublikowano
  • Autor
Zgłupiałem jak zobaczyłem ten napis byłem pewny ze chinole tego akurat modelu nie podrabiaja,numer niby sie zgadza bo sprawdzałem ponabijane pieczatek ze to BMW i zonk.Wolałem zapytac bo kawałek drogi przejechałem za nimi.Troche było widac ze korodują bliżej środka felgi i to mnie zaciekawiło bo kolega ma starsze a igła choc ich nie szanuje,dzieki
Opublikowano

Najzwyczajniej w świecie nie doceniasz Chinoli. Oni podrabiają nawet te modele, których jeszcze nie ma na rynku a są dopiero na deskach kreślarskich firm projektowych. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pzdr.