Skocz do zawartości

e46 compact - angel eyes?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę aby założyć do swojego auta angel eyes lub tzw ringi (może to wygląda nieco wieśniacko ale mi się podoba) powiedzcie mi gdzie dostanę kupić RINGI aby można je było spokojnie założyć do compacta tzn aby pasowały (wszystkie aukcje jakie oglądały dotyczyły sedanów i coupe) chodzi mi o efekt końcowy jak na tym zdjęciu:

http://www.insideperformance.de/onlineshop/images/produkt_angeleyes_e46_compact.jpg

czy kupując z tej aukcji jestem w stanie to spasować do compacta?

http://moto.allegro.pl/4x-ringi-ccfl-bmw-e30-e39-e36-e46-gwarancja-i2668820573.html

"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
Opublikowano
pewnie ten większy spasujesz. Ale ten mniejszy musisz z jakiegoś kompletu dedykowanego z innego auta pewnie. Najlepiej wyjąc lampe i osobiście podjechać tam gdzie takie coś sprzedają i mają do różnych samochodów różne średnice i coś dobierzesz.
szukam
Opublikowano

A powiedzcie mi ile jest pracy przy zakladaniu angel eyes? Tzn co trzeba rozebrac i ile czasu zarezerwowac?

Druga sprawa czy po montazu policja ma prawo sie doczepic do ringow?

"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
Opublikowano

nie jeśli ich używasz jako świateł pozycyjnych. Nie mają ringi homologacji jako światła dzienne a także klosz lampy nie ma homologacji na dzienne. Wiec jeśli będzie ktoś bardzo uparty to dostaniesz mandat i stracisz dowód rejestracyjny jak bedziesz je używać jako dzienne.

Jako pozycyjne możesz je oczywiście mieć włączone ale wtedy musisz także używać świateł mijania poniewaz ringi nie są światłami dziennymi.

szukam
Opublikowano

Chciałbym aby ringi świeciły razem ze światłami do jazdy dziennej a nie tylko same-jeżeli taka możliwość czy trzeba coś poprzerabiać?

Ile czasu trwa cała zabawa z anielskimi oczami?

Opublikowano

nie wiem jak wygląda rozbieranie lampy w compakcie. W sedanach trwa to chwile, moze z godzine założenie na obie lampy :)

mówisz o dziennych dołozonych osobno czy o dziennych fabrycznie przygotowanych przez BMW czyli o przekodowaniu modułu świateł na tryb USA tak żeby światła długie swieciły na kilka % mocy i pracowały jako dzienne ?

szukam
Opublikowano

K3m0T1989 zamotałeś mnie tak że się pogubiłem i sam już nie wiem czego chcę :lol:

Chodzi mi o to żeby ringi po założeniu świeciły się razem ze światłami do jazdy dziennej tzw krótkimi (nie wiem jak to normalnie funkcjonuje) chyba że po montażu ringów nie ma świateł krótkich i palą się same ringi... wytłumaczcie mi to

Opublikowano

bo mylisz pojęcia i nie wiesz o czym piszesz. Dzienne a krótkie(miajania) to co innego.

Światła pozycyjne- czyli wiadomo, małe żaróweczki w odblyśnikach, zapalają się też tylne pozycyjne

Światła dzienne - zakłada się dodatkowe światła np. ledowe albo żarówkowe. Niektóre auta w tym nasze e46 mają te światła zaprogramowane przez fabrykę i można je uruchomić (programując moduł świateł) i wtedy funkcje świateł dziennych spełniają światła długie zapalone na kilka % mocy. Palą się z przodu, tylne światła pozycyjne nie działają. Działa tylko STOP. Można ich używać podczas dnia. Powinny się zapalać razem z silnikiem oraz automatycznie gasnąć po przełączeniu na mijania.

Światła mijania (krótkie)- normalne światła do jazdy, takie na których jeździ 90% społeczeństwa i których jest obowiązek stosowania.

Światła drogowe (długie) - do doświetlania drogi, można używać poza terenem zabudowanym pod warunkiem że nikogo nie ma przed nami czy to na tym samym pasie czy jadącego z przeciwka.

Ringi w nowszych BMW które widzisz na ulicach świecą jako światła dzienne w dzień (widać mocno świecące ringi ale tylne światła się nie świecą), jak zaczyna się ściemniać to kierowca albo automatycznie auto przełącza światła na światła mijania i wtedy ringi świecą słabiej i spełniają funkcje świateł postojowych (wiadomo że światła mijania zawsze świecą ze światłami postojowymi).

I tak jak napisałem, ringi w "świetle" prawa nie mogą być używane jako światła dzienne ponieważ nie mają homologacji (te w nowszych BMW mogą tak działać bo tak zostały wyprodukowane) i można zarobić mandat albo stracić dowód lub nie dostać przeglądu.

Ringi można używać jako światła postojowe czyli ringi + światła mijania i tak można jeździć i za to nie dostaniesz mandatu. To jest to o co pytasz chyba. Nie można jeździć na samych ringach. Ale i tak 90% ludzi jeździ i nie boi sie mandatu :)

chyba już prościej się nie da. A skoro masz prawo jazdy to chyba o tym wszystkim raczej powinieneś wiedzieć....

szukam
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedzcie mi jeszcze jedną, a właściwie 2 rzeczy:

-jak z żywotnością ringów CCFL? Jest na nie 2 lata gwarancji ale chciałbym usłyszeć od osoby która ma takie coś już założone- ile cośs takiego jest w stanie wytrzymać?

-czy aby zamontować ringi trzeba rozklejać lampę?