Skocz do zawartości

520i E34 M50B20 brak mocy + gwizdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

tak jak wczesniej opisywalem lecz ktos zwrocil mi uwage na temat (sory juz bede wiedziec o co chodzi)

odpalilem auto awaryjnie na samym gazie strzelilo cos wydaje mi sie ze jakis wezyk i teraz cos gwizda swiszczy przy dodawaniu gazu, a obroty jakie sa max to 1500 a spadaja do 500 i auto gasnie... nie mozna nim za bardzo ruszyc...

ma ktos jakis pomysl na co zwrocic uwage?

dzieki, pozdrawiam

Opublikowano
Na benzynie i na gazie tak chodzi? Sprawdź gume,która wychodzi pod przepustnicą z kolektora do zaworu wonych obrotów. Obejżyj czy kolektor nie pęknięty. Sprawdź czy nie urwało druta w przepustnicy.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
nie ma roznicy czy benzyna czy gaz... tak samo swiszczy przy dododawaniu gazu i cos szczlilo w dodatku mam nadzieje ze nie bedzie to nic powaznego...
Opublikowano
Prawdopodobnie strzeliło LPG w kolektorze ssącym. Ciśnienie mogło zrzucić któryś wąż. Najczarczniejszy scenariusz to rozwalony kolektor i jego elemeny zassane do cylindra, ale to być zauważył :D

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
wypadł Ci przewód gumowy z Trójnika pod kolektorem ssącym, wystarczy wsadzić łapke pod plastikowy kolektor i wsadzić wąż wychodzący z przepustnicy w taki trójnik i wszystko będzie grało jak należy:)
Opublikowano

dzisiaj ogarnalem problem tak jak mowiliscie rzeczywiscie wystrzelilo gume zalozylem i nie bylo problemu pozniej poprawilem wszystkie zaciski i chodzi lepiej niz wczesniej:D rowno jak nowa:))) dzieki koledzy za pomoc:) jak bede potrzebowac wiecej pomocy.. roznie bywa... to wiem gdzie sie po nia zglosic:)

pozdrawiam:)