Skocz do zawartości

e-39 520d raz odpala, a raz nie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie jako nowy forumowicz!!!

Mam problem ze swoim BMW 520d e39 rocznik 2000. Auto jeździ przez tydzień bez problemu odpalając na dotyk i nagle przestaje odpalać(kręci, ale nie odpala lub odpali i od razu zgaśnie). Po godzinie znowu nie ma problemu z odpalaniem. Zdarza się to coraz częściej i mam problem z diagnozą. Byłem u kilku mechaników, ale każdy mówi co innego. Jeden z nich sugerował pompę paliwową, a inny twierdzi, że nie może odczytać błędu z komputera(bo wtedy auto odpala i wszystko jest jak należy).

Czytałem wiele tematów na forum, ale nie znalazłem czegoś podobnego - dziwne dla mnie jest to, że po jakimś czasie znowu auto pali na dotyk(po około godzinie)!

Czy to jet pompa, czy czujnik położenia wału, a może coś innego?

Bedę wdzięczny za pomoc. Chętnie oddam auto do zorientowanego w temacie mechanika. Dodam, że jestem ze Słubic - woj.lubuskie.

Opublikowano
może to być pompa bo u mnie tak też sie działo. jak auto nie bedzie ci chciało odpalić to zdejmij tylną kanapę i posłuchaj czy po przekręceniu kluczyka słychać pompe, jak bedzie zupełna cisza to znaczy ze pompa. u mnie sie zawieszała i jak ją wyjąłem to po podłączeniu do aku zaczełą chodzić. włożyłem z powrotem i po chwili znowu nie działała
Opublikowano
Dzięki za sugestie, troche nie mam czasu ale zrobię jak piszesz. Mimo wszystko muszę wybrać się na komputer. Jak się uporam z problemem to napiszę co się dzialo, pozdrawiam.