Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zakupiłem niedawno zderzak z czujnikami PDC, do tego gong, moduł oraz wiązkę od modułu do czujników. Do podłączenia brakuje mi wtyczki z kablem do zasilania, diagnostyki itp itd. Szukałem w kilku sklepach, ale bezskutecznie. Zna ktoś może numer tej wtyczki ? Tak byłoby łatwiej szukać. (jeżeli ktoś posiada przypadkiem na sprzedaż, proszę o info na PW). Jakby co, to numer mojego modułu to: 66218381089

Pozdrawiam.

Opublikowano

wtyczkę możesz dorobić lub na szrocie dorać.To moduł z fioletową wtyczką tak?Jeśli tak to ja zakładałem u znajomego pdc i podpiąłem tak:

Fioletowa wtyczka modułu pdc:

Biało-fioletowy (pin10) linia diagnostyczna txd (pdc będzie działać bez podpięcia tego przewodu)

Biało-żółty (pin23) linia diagnostyczna rxd ("jak wyżej")

Niebiesko-szary (pin21) do Pin1 w czarnej wtyczce gongu (wtyczka jednopinowa)

Niebiesko-żółty (pin6) tu musi pojawiać się (+) po włączeniu wstecznego, po stronie kierowcy pod dywanem można znaleźć przewód, lub można odj***ć lipe i wpiąć się w tylną lampę

Brązowo-pomarańczowy (pin14,18) na oba przewody podać mase (-)

Zielono-czarny (pin26) (+) z bezpiecznika nr24, złącze jest po stronie kierowcy nad głośnikiem.

Do poprawnego działania wypadałoby jeszcze zaopatrzyć gong w kawałek wiązki, wystarczy biała wtyczka, większa czarna jest od obc.

Brązowy (pin1) wiadomo masa (-)

Czerwono-żółty (pin3) (+) z bezpiecznika nr.31 (złącza są w tym samym miejscu co wcześniej, lub po drugiej stronie za schowkiem, nie pamiętam dokładnie gdzie jest jakie złącze)

Czarno-czerwony (pin2) do pinu 9 w złączu x17 (niebieska wtyczka w zegarach)

Ps. Złącza od lini diagnostycznych są tam gdzie zawsze, po lewej i prawej stronie powinny być

(info z bmw sport)wszystko działa.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
U mnie fioletowa wtyczka je od wiązki do samych czujników. Ta od gong, zasilania itp (której szukam) jest koloru czarnego. W każdym razie dzięki za pomocną odpowiedź ;)
Opublikowano

No właśnie podepnij tak i będzie działać wiem,że fioletowa jest od czujników tylko jest moduł jeszcze z żółtym gniazdem.Tam jest napisane wcześniej fioletowa wtyczka modułu ale opis połączeń odnosi się do czarnej wtyczki.

Kość możesz dorobić możesz nawet kupić kość od licznika i sprawdzić jaki kolor kabla pod danym pinem i podłączyć bo kość ta pasuje.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558