Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM.POSIADAM BMW E-65, 740 DIESEL. WCZORAJ ZAPALIŁ MI SIĘ KOMUNIKAT ENGINE TEMP. HIGH! SAMOCHÓD STRACIŁ NA MOCY DOPIERO PO ZATRZYMANIU I WYŁĄCZENIU SILNIKA MOGŁEM PO JAKIMŚ CZASIE DOJECHAĆ DO DOMU. DODAM ŻE PRZY TYM MIAŁEM WŁĄCZONE OGRZEWANIE NA MAKSA.GDY SAMOCHÓD OSTYGŁ PRZEGONIŁEM GO Z POWROTEM I PO JAKIŚ 9 KILOMETRACH ZNOWU ZAPALIŁ MI SIĘ KOMUNIKAT ORAZ STRACIŁ NA MOCY. PROSZĘ MOŻE KTOŚ MIAŁ PODOBNY PRZYPADEK.POZDRAWIAM WSZYSTKICH.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mialem podobny problem , ale w wersji benzynowej,

pojawial mi sie komunikat, zatrzymalem sie, otworzylem maske, weze byly gorace, ale woda sie nie gotowala.

zapalilem auto i jezdzilem caly dzien. ten blad pojawial sie coraz czesciej.

auto pojechalo na serwis, zostaly wymienione wszystkie czujniki temperatury, a bylo ich 3, termostat. I nic to nie zmienilo.

znalazlem na forum angielskim mechanika, ktory wiedzial co jest, a mianowicie wymienil mi swiatlowod , i bylo po problemie.

powiedzial ze w roczniku mojego auta, byl problem z mocowaniem i lubily sie przecierac.

warsztat ktory mi to robil to techno sport z londynu, z wembley. Bardzo profesjonalny, przygotowuja auta bmw na rajdy.

pozdr.piotr

BMW RULEZ !!!