Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich

Mam taki problem oddałem swoje bmw 525tds do warsztatu na wymianę tylnych łożysk i po wymianie abs działa bez potrzeby (delikatne przyhamowywanie) przy prędkościach poniżej 40km/h (oczywiście kontrolka na desce nie świeci czyli powinno być ok) a jak jadę przy wyższych prędkościach i nawet jak trochę gwałtownie zahamuje jest ok abs się nie załącza. Po podłączeniu do komputera i przepatrzeniu już wszystkich kół (dodatkowe oczyszczanie czujników i piast) nic się nie poprawiło. Komputer wskazuje wszystkie czujniki dobre i obroty kół tez dobre. Łożyska były kupowane nowe oryginalnie zapakowane firmy MEYLE. Proszę o pomoc jak ktoś się spotkał z takim problemem. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdzałeś w live data podczas jazdy wskazania prędkości wszystkich kół?

Też miałem taką sytuację z przyhamowywaniem do prędkości 40 km/h i winny był jeden z przednich czujników. Błędu nie było, bo czujnik pracował, ale odczyt miał zawyżony.

W moim przypadku na live data wskazywał prędkość o dosłownie kilka km większą niż pozostałe, ale po przekroczeniu 40 km/h wywalał błąd i ABS/ASC się wyłączało do kolejnego odpalenia auta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
najprawdopodobniej winne są łożyska
Jestem tego samego zdania.
Opublikowano
Witam nie łożyska ,tylko przy wymianie łożysk bród zanieczyścił czujniki ,miałem ten problem-mechanik brudas :!:
Opublikowano
Też podejrzewamy łożyska z mechanikiem a czujniki były dwa razy czyszczone i jest z nimi wszystko ok. Komputer pokładowy jak i laptop z oprogramowaniem nie wskazują błędów z ABSem.