Skocz do zawartości

E46 330xi wypadanie zalonu tylko około minuty po odp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy na forum.Wiem,że dużo jest tematów na forum na temat wypadania zapłonów,ale nie mogę znalezć mojego problemu.

Mianowicie po odpaleniu (dzieje się to tylko na zimnym) silnik pracuje nierówno tzn.wypadają zapłony. Obroty są w miarę stabilne nie pływają

i tak około minuty pózniej silnik pracuje jak szwajcarski zegarek.Na ciepłym silniku nie ma tego problemu.Może ktoś miał podobny problem z góry dziękuję.

Po podłączeniu do kompa nie ma błędów świece nówki

Opublikowano

Miałem taki przypadek zeszłej zimy. Silnik pracował na 3 cyl, po rozgrzaniu wyłączeniu i ponownym uruchomieniu wszystko wrocilo do normy. Jeden dzień paliła się kontrolka silnika....ale komp nie zanotował żadnego błędu.

Mój kolega mechanik wymyślal tak niestworzone przyczyny, że nawet ich nie będę cytował.

Opublikowano
Tylko u mnie dzieje się tak cały czas za każdym razem jak odpalam zimny silnik i o rozgrzaniu nie ma mowy bo przez minutę to wątpię żeby się rozgrzał po minucie objaw ustępuje