Skocz do zawartości

728 m52(5hp18) Problem z automatem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam jesli byl taki temat to przepraszam ale troche mam na glowie. Moj problem zaczal sie dzisiaj rano jak wyjechalem w trase do niemiec. Po kilku kilometrach na autostradzie przy dodaniu gazu czulem lekkie uderzenia. A po chwili jak znowu chcialem wyprzedzic inne auto moje wkrecilo sie na obroty ale wogóle nic nie ciagnal. Skrzynia automat a mialem takie wrazenie jakby slizgał sie na sprzegle. Wjechalem na ostatnia stacje i jak chcialem przejechac na droga strone autostrady wogole nie moglem rozpedzic auta wkrecal sie ale nie ciagnal. po czasie wlaczyl sie tryb awaryjny i w sumie jechal normalnie. I moje pytanie jest takie czy ktos cos takiego przerabial? Czy skrzynia jest do uratowania? I czy przyczyna moze byc za maly stan oleju w skrzyni? Dzisiaj w nocy musze jechac busem do niemiec. Jezeli ktos wie cos na ten temat to prosze o pomoc. Edytowane przez qolas07
Opublikowano
Pierwsze co powinienes zrobic to sprawdzić stan oleju...nie wiem czy masz skrzynie steptronic...bo jeśli tak to można by sprawdzić jak zmienia biegi manualnie...trudno w tej chwili okreslic czy skrzynia do uratowania ale jeśli miałeś objaw poślizgu skrzyni to bardzo możliwe,że jednak trzeba będzie w nią zainwestować...Pozdrawiam i życzę szczęscia.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
A mam jeszcze pytanie. Wymienial ktos automat na manuala. Czytalem gdzies kiedys ze jest duzo roboty ale konkretnej porady nie moge znalesc. Jak ktos by mogl niech podesle linka. Sory jak zasmiecam forum ale mam nadzieje ze ktos cos mi poradzi. Albo ewentualnie jakby ktos wiedzial gdzie moge taka skrzynie kupic. Z jakas gwarancja. I czy samemu mozna wymienic skrzynie czy lepeij do warsztatu.