Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodam od siebie,że komfort jazdy zmienia się odczuwalnie w zależności od grubości opon.Dzisiaj zmieniłem letnie 18" na 17" zimowe i faktycznie stwierdzam różnicę na korzyść 17-stek.Jednak w planie mam kupno 19" lato :8) przeboleję komfort w lecie,za to zimą sobie odbiję :D

Do kolegi @spin-bierz oryg.BMW19" lato a 17" zima.19-stki są przepiękne nie ma co żałować(sam słuchałem rad innych i kupiłem 18" teraz żałuję)

Dodam jeszcze że 3/4 roku jeżdżę po drogach europy zachodniej,resztę po Polsce,znam te nasze dziury-możliwe,że na nasze drogi 19" będą zbyt ekstremalne,choć na 18" nie czułem żadnego dyskomfortu.Decyzję pozostawiam Tobie.

Opublikowano

Ja mieszkam na wsi i dojazd do domu mam 800m szutrowa droga, ktora bywa w roznym stanie.

Na 19" z EDC jak dla mnie komfort w trybie comfort jest wiecej niz dobry. Na zime zakladam 18". Nad mniejszymi wogole sie nie ma co zastanawiac.

Opublikowano
:duh:

Co kto lubi, nie? :)

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

Widocznie mam mniej wrazliwy tylek, a bujajace auta wywoluja u mnie chorobe morska.

Uwazam, ze z EDC zawiesznie w F25 sprawuje sie bardzo dobrze, niewiele gorzej niz w 5GT na 20".

X3 juz na 18" wyglada slabo, a co dopiero na 17"...

Ale co kto lubi.

Opublikowano
Widocznie mam mniej wrazliwy tylek, a bujajace auta wywoluja u mnie chorobe morska.

Uwazam, ze z EDC zawiesznie w F25 sprawuje sie bardzo dobrze, niewiele gorzej niz w 5GT na 20".

X3 juz na 18" wyglada slabo, a co dopiero na 17".

A na jakich kołach się bujasz, jeśli nie jest to tajemnicą?

Opublikowano

A na jakich kołach się bujasz, jeśli nie jest to tajemnicą?

Pisalem w poprzednich postach, ze na 19" na lato i na zime planuje 18".

Tez o maly wlos dalem sie namowic na standardowe 18" co daja w Mpacku i to by byl najwiekszy blad przy zakupie tego auta.

Opublikowano

Jeżdżę dieslem 20D bez M pakietu-w opcji podstawowej miałem 17" koła.

Interesuje mnie jednak silnik 28i ze względu na to,że w najbliższej przyszłości chcę kupić F31 właśnie z tym motorem.Powiem krótko F25 był moim pierwszym i ostatnim dieslem :!:

Opublikowano

No coz... F25 x20d osiagami nie powala. Mialem testowke przez weekend i spalanie mialem w okolicach 10 litrow. IMO, jak na osiagi jakie oferuje ten silnik w F25, to sporo. Za to ostatnio testowalem X1 LCI z tym motorem i to juz jezdzi calkiem przyjemnie. Waga robi swoje.

Tez mi sie marzyla F31 28i w xdrive, jednak ze wzgledu na miejsce zamieszkania i trzyosobowa rodzine, stanelo na F25.

Opublikowano
No coz... F25 x20d osiagami nie powala. Mialem testowke przez weekend i spalanie mialem w okolicach 10 litrow. IMO, jak na osiagi jakie oferuje ten silnik w F25, to sporo. Za to ostatnio testowalem X1 LCI z tym motorem i to juz jezdzi calkiem przyjemnie. Waga robi swoje.

Tez mi sie marzyla F31 28i w xdrive, jednak ze wzgledu na miejsce zamieszkania i trzyosobowa rodzine, stanelo na F25.

Nie wiem jak to możliwe. Jeżdżę F25 2.0 od roku, nie należę do osób które jeżdżą delikatnie, często krążę po mieście i spalanie 8.2

Opublikowano
Nie wiem jak to możliwe. Jeżdżę F25 2.0 od roku, nie należę do osób które jeżdżą delikatnie, często krążę po mieście i spalanie 8.2

Normalnie. Wszystko zalezy od prawej nogi. Mi 28i pali pod 13l, a sa ludzie co pali im 10-11l.

• Moderatorzy
Opublikowano

Jazda po mieście, może być różna - jak masz krótkie dystanse i często stajesz (a silnik gaśnie i startuje po chwili, a nie po np. 30+ s.) to spalanie będzie wysokie 8-9l - jak jest mały ruch i płynnie się jeździ to spokojnie możesz zejść <7,5l.