Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem z dosyc zapoconym silnikiem na pierwszy rzut widac ze to z pod uszczelki miski oleju jest zachlapane wiec dokladnie nie widam mam go zamiar umyc i sie zobaczy, moje pytanie czy przy wymianie takiej uszczelki trzeba unosic silnik i czy daje sie jakiegos rodzaju klej uszczelaniajacy czy sama uszczelka? czy trzeba zalac nowym olejem czy mozna wykorzystac stary nadmienie ze na starym zrobilem dopiero jakies 2tys, czy w tym modelu wystepują inne wycieki charakterystyczne dla tego silnika? na co warto zwrócic uwage przy tego typu wycieku i naprawie?

dziekuje z góry z informacje i pozdr

Opublikowano
Na dzień dobry zmień uszczelkę pod miską i odmę,chyba że odma była wymieniona.Jeśli odma się zatka to olej wywala wszystkimi możliwymi miejscami(uszczelki) :)
Opublikowano

zlokalizowalem wyciek jest to uszczelka korpusu głownego filtra oleju z niej zciekalo na blok i wydawalo sie ze tez z uszczelki misy olejowej, godzina roboty i uszczelka wymieniona koszt oryginalnej uszczelki 21 pln, odma czysta :D

pozdr