Skocz do zawartości

Czy aletrnator do E36 '92 318is pasuje od E30?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie. Padl alternator... Szukam na 'realoem', ale nie ma modelu E30 w wyszukiwarce i nie moge porownac czy to ta sama czesc. Jak sie ma Amperarz(?) do wyboru alternatora? PILNE! Dziekuje i Pozdrawiam wszystkich :8)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jeśli od m42 do m42 to powinien pasować. Róznice minimalne w amperarzu są dopuszczalne.

PZDR>

Opublikowano
  • Autor
Czyli jak wezme A65 a powinno byc np 80to bedzie ok? A od czego zalezy jaki alternator byl zamontowany? od mocy silnika i od pojemnosci?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Od wyposażenie... jeśli masz klimę, podgrzewane półdupki, pełną elektrykę to alternator było mocniejszy. Jeśli masz golasa to był słabszy...lepiej jak bedzie wiekszy niż mniejszy, chodź moim zdaniem powinien tak czy inaczje jeden i drugi ogarnac temat ładowani i obługi przyrządów.

PZDR>

Opublikowano
  • Autor
To tym bardziej mnie zastanawia po co ja mam 105A skoro mam tylko elektryczne szyby i szyberdach.. Czy jak zakupie od M42 ale mniejszy amperarz to bedzie git?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Hmmmjak by to było 80 to pewnie bedzie hulać. Mniejszy to juz bym nie był taki pewien...105A !!?? Dużo strasznie, ale może taka wersja wyszła...

PZDR>