Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

sklaniam sie ku zakupowi nowej 3 w sedanie 320i lub 320d

Aczkolwiek nie ukrywam ze wolalbym coupe z tym iz nie moge doszukac sie informacji kiedy bedzie ona dostepna w PL w salonach orientuje sie ktos z was?

A propo 3 nowej mam pare pytan:

1. Auto chce kupic w leasing czy jest sens kombinowac z brokerami ? co pisze do jakiegos to pozniej dochodzi mase jakis dodatkowych kosztow i suma sumarum roznice nie sa tak duze.

2. W wypadku zakupy od brokera jak jest z gwarancja i przegladami auta w ASO normalnym ?

3. Mam spory dylemat co do wersji silnikowej kupic na oske czy 4x4 z racji tego iz raczej jezdzilem autami przednionapedowymi i 4x4 boje sie troche zimy i deszczu w aucie tylnionapedowym...

4. Zna ktos moze salon w PL, ktory ma fajna wersje 3 ale w dobrej cenie (moze byc jakies auto wystawowe)

5. Jak sie ma spalnie do danych producenta?

6. Za ile minimalnie mozna po targach od salonu kupic 320i i 320d ? (zakladajac podstawowa wersje)

Opublikowano
Witam,

sklaniam sie ku zakupowi nowej 3 w sedanie 320i lub 320d

Aczkolwiek nie ukrywam ze wolalbym coupe z tym iz nie moge doszukac sie informacji kiedy bedzie ona dostepna w PL w salonach orientuje sie ktos z was?

Chyba nie wcześniej jak za rok

1. Auto chce kupic w leasing czy jest sens kombinowac z brokerami ? co pisze do jakiegos to pozniej dochodzi mase jakis dodatkowych kosztow i suma sumarum roznice nie sa tak duze.

2. W wypadku zakupy od brokera jak jest z gwarancja i przegladami auta w ASO normalnym ?

3. Mam spory dylemat co do wersji silnikowej kupic na oske czy 4x4 z racji tego iz raczej jezdzilem autami przednionapedowymi i 4x4 boje sie troche zimy i deszczu w aucie tylnionapedowym...

4. Zna ktos moze salon w PL, ktory ma fajna wersje 3 ale w dobrej cenie (moze byc jakies auto wystawowe)

5. Jak sie ma spalnie do danych producenta?

6. Za ile minimalnie mozna po targach od salonu kupic 320i i 320d ? (zakladajac podstawowa wersje)

1. Ja bym nie kombinował tylko skupił się na negocjacjach z salonem

2.

3. Masz kontrolę trakcji, ABS, ESP, itd... wiadomo, że 4x4 będzie szybsze i pewniejsze na śniegu/deszczu ale na suchym już nie a do tego więcej pali - decyzję musisz podjąć sam :)

4. Chyba salony ze sobą współpracują - idź do pierwszego lepszego i poproś o ofertę na auta powystawowe/demo

5. Nijak. Auto pali w zależności jak się jeździ. Mi na przykład moja 320d pali 8,6 a innym ten sam silnik potrafi spalić poniżej 6 litrów

6. 8% rabatu jest realne do osiągnięcia :)

Opublikowano (edytowane)
Dzieki za info;) znalazlem wsumie fajna wersje 320i ze sportowym automatem w bdb pieniadzach u dealera pochwale sie fotkami jak kupie;) Widze ze tutaj ludzie z MA tez buszuja;) Edytowane przez hektorrr