Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

planuje wymienić przednie wahacze.

Mam w moim aucie w/g VIN "sportowe dostosowanie podwozia".

Ostatnio wymieniane były amortyzatory i wiem, że mechanik zamawiał "specjalne do zawieszenia sportowego".

Ok, wtedy chciałem żeby było na sportowo a teraz chcę, żeby było komfortowo i tu moje pytanie:

czy mając "sportowe" amory muszę kupić wahacze tak samo do wersji "usportowionej"?

Z tego co przeczytałem na forum to sportowe dostosowanie podwozia tyczy się tylko amorów i sprężyn. Co w takim razie ze sportowymi wahaczami?

Opublikowano
Mam tą sama opcje u ciebie 323ci i z tego co wiem to ta wersja różni sie jedynie tym ze ma krótsze i twardsze spręzyny a reszta jest taka sama w przeciwieństwie do M Technica
Opublikowano

No widzisz, a mi mechanik podczas wymiany przednich amorów wyszukał w VINie, że przednie amortyzatory muszą być "sportowe" toteż takie mi założył.

I nie wiem teraz czy muszą czy nie muszą i jak się to ma do wahaczy, które właśnie planuję zakupić.

Opublikowano

podepnę się pod temat...

też mam opcję sportowe dostosowanie podwozia i pękła mi sprężyna, podpowiedzcie jakie kupić.

Przeczytałem wiele tematów o tym ale konkretów brak.

Nie chcę zakładać standardowych żeby nie zrobiła się koza.

Opublikowano

no to bierz eibach pro kit

a jak checesz niżej i bardziej sportowo eibach sportline

ewentualnie jakieś h&r lub inne weitecki