Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pojawił się poważny problem bo chyba tylne drzwi zatrzasnęły się na dobre. Kolega kupił sobie E38 w wersji LONG, ponoć kiedyś ten samochód był dla VIP-ów. Problem był taki, że obydwoje tylnych drzwi dało się tylko otworzyć od wewnątrz. Zaczęliśmy mówić o blokadzie rodzicielskiej, itd. no i faktycznie przy zamku jest czerwone pokrętełko. I jakoś tak nas zaślepiło :mad2: , że wtedy to od środka nie dałoby się drzwi otworzyć :duh: . Kolega przekręcił i zatrzasnął drzwi... i tyle :cry2: .

Od środka da się otworzyć jakby centralny zamek, wysuwa się przycisk, ale nic poza tym. Znalazłem wątek o zatrzaśniętych drzwiach, ale tam kończy się rozbieraniem tapicerki, ciężko będzie przy zamkniętych drzwiach.

Pytanie czy wymontowanie wewnętrznej klamki pozwoli na taki dostęp, żeby za coś pociągnąć, czy zamek jest elektryczny i nic się nie da robić? Jeszcze przyszło mi coś takiego do głowy: czy możliwe, że niektóre modele mają blokadę antynapadową tylnych drzwi :?: Czyli generalnie od zewnątrz nie da się otworzyć drzwi. Wiem, że od tego jest centralny zamek, żeby się w środku zamknąć, ale... :?:

Poradźcie coś, jak z tym problemem sobie poradzić bez demontażu tapicerki.

A wszystko to przez REKINA ;-)
Opublikowano

Problem już rozwiązany. Kolega najpierw rozebrał tapicerkę z drzwi, które dało się otworzyć, a do drugich już wiedział jak najprościej się dostać. Też musiał kawałek odciągnąć, na tyle żeby włożyć rękę i odblokował zamek.

Okazało się, że w obu drzwiach zerwane były cięgna. Już wszystko działa :lol:

Pozdrawiam.

A wszystko to przez REKINA ;-)