Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym prosić o radę w kwestii świateł stopu w E46 330d po faceliftingu. Otóż wczoraj wyświetlił mi się komunikat przepalonej żarówki w prawej lampie. Sprawdziłem i okazało się że nie pali mi się światło stop znajdujące się w górnej części prawej lampy. Gdyby chodziło tylko o to że światło stopu się po prostu nie pali, wystarczyłoby wymienić żarówkę i po sprawie, jednak problem polega na tym, że światło pozycyjne znajdujące się poniżej tak jakby zastąpiło przepalone światło stop i po wciśnięciu hamulca świeci mocniejszym światłem. I tu pojawia się pytanie, czy BMW ma po prostu zakodowaną w module świateł opcję że po przepaleniu żarówki "stop" jej funkcję pełni światło pozycyjne do czasu wymiany żarówki, czy też mam jakieś zwarcie i coś jest nie tak? Dodam że w lewej lampie, gdzie "stop" działa poprawnie, po wciśnięciu hamulca zapala się wyłącznie górna część lampy, a światła pozycyjne nie świecą tym mocniejszym światłem.

Może ktoś miał podobny problem i zwrócił na to uwagę.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Wielkie dzięki, domyślałem się że to raczej nie przypadek, ale wolałem się upewnić:)

Pozdrawiam!