Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja prawie dwa lata bez czujnika jeździłem i wszystko grało. Przez przypadek odkryłem że go nie ma, dokupiłem i dalej wszystko gra, żadnych różnic nie zaobserwowałem (teraz jedyni brak błędów)
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Wyświetlało mi błąd " Czujnik zaparowania - brak lub wartość poniżej progu". Rozebrałem lusterko i okazało się że czujnik był zalepiony taśmą. Przykleiłem go jak należy i teraz wyświetla błąd 9C55 "Czujnik zaparowania - sygnał lub wartość powyżej progu". Są pomysły na rozwiązanie?

Wymiana czujnika na nowy była rozwiązaniem, pozdrawiam.

• 8 lat później...
Opublikowano

Witam, mam błąd A670. Miałem wymienioną szybę pół roku temu i pewnie wtedy został uszkodzony. Nigdy nie sprawdzałem aż tak komputerem błędów w aucie ale ostatnio sobie przeskanowalem i znalazłem ten błąd. Nie wiem czy przy wymianie szyby dobrze został umiejscowiony. Napewno został uszkodzony. Kupiłem nowy czujnik. 

https://allegro.pl/oferta/czujnik-zaparowania-szyb-vierol-vemo-bmw-nr-oem-64116928326-6921750-15808788155

Tak jest u mnie stary umiejscowiony. Jest to właściwe miejsce?

IMG_20250222_152031.jpg