Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie badanie komuterowe wykazałomi, że sonda lambda jest poniżej minimum na gazie co to znaczy i jak to usunąć?? Tak mi powiedział koles po badaniu na kompie. Czy za mało wtedy silnik dostaje gazu, czy może to być związane w wysokimi mrozami?
Opublikowano
Jakie badanie? Na analizatorze spalin czy gazownik wyczytał to z fazy księżyca? Jakie wyniki ci wyszły na Pb i LPG? Jaki to model, silnik, instalka itd? Kiedy lambda jest poniżej "minimum" jak przyspieszasz na wolnych, zapala się CHECK :?: :?: :?:
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie badanie? Na analizatorze spalin czy gazownik wyczytał to z fazy księżyca? Jakie wyniki ci wyszły na Pb i LPG? Jaki to model, silnik, instalka itd? Kiedy lambda jest poniżej "minimum" jak przyspieszasz na wolnych, zapala się CHECK :?: :?: :?:

No, śśśmie uprzedził...

Dokładnie tak, jak odpowiesz na powyższe pytania, to może będzie więcej konkretów. Sonda na minimum nic nie mówi. Zależy od sondy i paru innych rzeczy.

Kai
Opublikowano

pewnie chodzi ci o to że nie pracuje w normalnych parametrach (od 0,1do 1) ????

i dochodzi do jakich???

u mnie wieszała się na 0,7 i w dół i niestety musiałem wymienić :cry2:

Ale jeśli na PB pracuje ok to pewnie gazownicy się źle podpieli albo nie założyli ekranu na którymś kablu (często im się to zdarza)