Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie, w mojej 318 padły wtryski(poprzedni właściciel wykończył je gazem). Czy wtryski z silnika m52b20 będą pasowały do m40b18? Jeżeli nie będą pasowały to jakie założyć?
Opublikowano
Byłem u elektryka i podpinał mi autko pod kompa i wyskoczył błąd wtryskiwaczy. A dokładnie mój problem wygląda następująco: Odpalam ją na benzynie silnik kręci się do około 4,3tys i dalej się nie chce kręcić tak jakby ją odcinało, jak jej odpuszczę gazu to przestaje przez chwile chodzić na jeden cylinder. Natomiast jeśli chodzi na LPG to też kręci się do 4,3tys i strzela w przepływke i gaśnie
Opublikowano
kolego , tak więc problem nie musi być wcale po stronie wtrysku a faz rozrządu, tak jak kolega pisze wyżej najprawdopodobniej zawory nie są do końca otwierane jaki i zamykane i dlatego nie są wykonywane pełne fazy co za tym idzie silnik nie rozkręca tak jak powinien ,a dlaczego bo ten typ tak ma tkzw. choroba wieku dziecięcego, poczytaj o problemach z tym silnikie tzn m40b16 lub m40b18 wycierający się wałek , stukające hydroregulatory tkzw.popyczacze to jest właśnie bocian, czym bardziej zużyte to bardziej klekocze nawet jak diesel, dotego brak mocy , nierówna praca falowanie i jeszcze wiele innych spraw to wszystko to właśnie problem z górą silnika i co teraz njlepiej remont całej góry.a czy się opłaca to już do przestudiowania i wyceny taka przyjemność to na dzieńdobry plus minus 1500 zł i to wtedy jeżeli robimy to na 80% bo tak jak fabryka każe to owiele więcej, a tak na pocieszenie to po takiej operacji no właśnie nie do poznania auto jedzie do końca obroty na maxxx i odcinka, wszędzie cicho nic nie puka nie cyka i banan na twarzy kurcze jak te auto jeżdzi kiedyś sam to robiłem i było super ,drugie wyjście tańsze to przeróbka góry na m43, poczytasz to zrozumiesz wiele jest o tym na forum pozdrawiam Tomasz. :D :D :D