Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem BMW e46 150km touring rok 2002. Jak narazie wszystko bylo w jak najlepszym porzadku. Do dzisiaj:). Mam taki problem: Po rozgrzaniu silnika dziwnie zmienia się biegi bo silnik nie od razu schodzi z obrotów jak wcisnę sprzęgło i oczywiście puszczę gaz. Do momentu kiedy się nie nagrzeje jest normalnie. na biegu jałowym jest to samo silnik nabiera obrotów prawidłowo ale po puszczeniu gazu trzyma jeszcze przez chwile obroty. Czy ktoś miał podobny problem? Z góry dziekuje za pomoc.Pozdrawiam.

Opublikowano
Ja tak czasami mam ze jak puszcze gaz to przez chwile sie trzmaja lekko ponad tysiac czasami tak sie zdarzy i mi akurat tak sie zaczelo robic jak zaczelem krecic linka od gazu
Opublikowano
na poczatek oczysc silniczek krokowy... mozna to samemu zrobic .. albo oddac do mechanika ktory wiecej niz 50-100 zł za to wziac nie powinnien
BUNIA :)
Opublikowano
Rozumiem. Jutro podłączam pod kompa zobaczymy czy jakiś błąd wyskoczy:) Koledzy a co myślicie o potencjometrze pedału gazu? Jeśli zdiagnozuje jutro usterkę napisze. Może komuś pomoże. Oczywiście czekam na dalsze wskazówki. Pozdrawiam