Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie prosiłbym o zerknięcie na to autko.

Ogłoszenie

Dane pojazdu

Art. Wartość

Numer podwozia WBAAL31080JJ06912

Kod typu AL31

Typ 318I (EUR)

Typoszereg E E46 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M43/TU

Pojemność skokowa 1.90

Moc 87

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor STAHLBLAU METALLIC (372)

Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/MARINEBLAU (E3DL)

Data prod. 1998-05-23

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S886A HOLLAENDISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, holenderski

Wyposażenie seryjne

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Właściciel mówi że wszystko jest w porządku i że samochód jest doinwestowany etc. Z racji że jest niedziela dzisiaj po południu jadę do niego na wycieczkę. Na co powinienem zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu takiego samochodu. Pytam bo w kwestii BMW jestem póki co laikiem :oops: Jaka jest realna cena autka z takim wyposażeniem?

pozdrawiam

Piotrek

Opublikowano

Hmm.. to co mi przychodzi do głowy: po odpaleniu posłuchaj czy obroty nie falują, czy nie słyszysz takich metalicznych postukiwań łańcucha rozrządu. Przy ruszaniu zwróć uwagę czy słyszysz stuki dochodzące z tyłu auta, tak samo przy dodawaniu i odejmowaniu gazu (przypadłość e46 z początków produkcji), póżniej na układ kierowniczy, czy nie ma anomalii przy pełnym skręcie, jak chodzi wspomaganie. To takie podstawy. Nie wiem jak ten silnik toleruje gaz.

Jeśli chodzi o przeszłość wypadkową, tu przydałby się miernik powłoki lakierniczej. Lampy widzę są powymieniane, więc wiele się z tego nie dowiesz. Z ciekawości spójrz na opony, czasem można się dowiedzieć po ich stanie jak właściciel traktował auto. Choć to też nie zawsze jest jednoznaczne.

Opublikowano

Plus dla sprzedającego za długi i dokładny opis, mnie takie w ogóle nie odstraszają ;).

Co do fotek to można by pomarudzić głównie o przednie kierunki, że lewy krzywo siedzi.

Dobrze by było pamiętać, że omawiamy autko z 98 r ;) , a teki wiek ma swoje prawa :) .