Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Moj problem brzmi następująco. Mam spory problem z odpalaniem mojego autka zarówno na cieplym jak i na zimnym. Czasami jeżdże cały dzień i pali od dotyku a czasmi kręce kręce i za drugim ciężko mu idzie. Na co mógłbym zwrócić uwage jest nowym użytkownikiem tego auta i za bardzo go nie znam a chcaiłbym zeby wszystko działało w nim idealnie. Liczę na waszą pomoc.

Opublikowano
może po prostu pompa paliwa się kończy. raz ma dobre ciśnienie a następnym razem już nie wydaje. przynajmniej kumpel tak miał.
Gdyby Bóg kochał przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach ;)
Opublikowano
Jeszcze zapomniałem o pewnym objawie. Wskazówka czasowego spalania np. gdy stoje na swiatłach zamiast na zero idzie na maksa. Dalej pompa czy moze jakiś czujnik czy przepływomierz?
Opublikowano
z tego co ja wiem to standard w bmw ;) a po za tym nie sugeruj się tym wskaźnikiem ;) on Ci pokazuje jak jedzie się bardziej ekonomicznie przy danej prędkości
Opublikowano
Czyli skupic sie i obejrzec dokladnie pompę tak ? Z tą wskazówką to jest dziwna sprawa bo mam drugie auto e39 530 w dieslu i nie bylo problemu zawsze na postoju dajmy na tych światłach leżała na zerze.
Opublikowano
za to w e30 e36 e34 leci do końca ;) nie martw się tym. co do pompki to najlepiej na początek podmien od kogoś żebyś nie wyrzucał kasy jeżeli się nie zmieni reakcja silnika
Opublikowano
Bo kupiłem te auto z powdów kolekcjonerskich ma 24 lata i udokumentowany przebieg 72 tys kilometrów :) robie je na żółte klasyczne blachy i chcem zeby bylo perfekt a nigdy nie posiadaełem tak starej bemki i nie wiem wlasnie czy boli ja to samo min wiecej co wszystkie czy ma jakies inne pomysly :) a jezeli to nie okaze sie pompa gdzie dalej szukac ? nigdy nie mialem z zadnym autem takiego problemu wiec nawet nie wiem co mogłoby byc przyczyną.
Opublikowano
jechałem w trasie ok 1700 km cala droge wszystko w jak najlepszym porzadku tyle że na autostradzie przy predkosci jakieś 140 tak delikatnie ze dwa lub trzy razy przydławił się. Nie puszczałem nogi z gazu ani nic i tak delikatnie poszarpał. I od tamtego czasu nigdy to juz sie nie prztrafiło tylko z tym odpalaniem zostało.
Opublikowano
ja osobiście stawiam na pompke a jeżeli to nie to, to już nie wiem. a widzę, że koledzy nic nie próbują pomóc
Opublikowano

Mam ten sam problem z odpalaniem ale u mnie wine ponosi wtryskiwacz na drugim tloku

raz jest szczelny i wtedy pali od kopa ale przewaznie to przecieka z niego paliwo do kolektora po zgaszeniu silnika i wtedy ciezko pali bo jest zalany , musze wciskac pedal gazu do oporu

zobaczysz ze w zimie bedzie palil od kopa bo mieszanka bedzie bogata

zauwazylem to dopiero jak wymienialem uszczelke pod glowica

mozliwe ze masz to samo

sprawdz czujnik pol walu -nie wiem czemu ale u mnie lubi sie odkrecic mocowanie czujnika

Pozdrawiam
Opublikowano
Dziękuje za podpowiedzi, postaram sie wszystko sprawdzic jak wróce bo narazie jeszcze wakacje ;) a i mam jeszcze jedno pytanie czy to sa ciezkie usterki do naprawy ?
Opublikowano

zeby zdiagnozowac ktory wtrysk to musisz odkrecic listwe i zobaczyc ktory puszcza

oczywiscie ze nie wiadomo czy to jest to

ja wymienilem czujnik temp ecu , czuj pol walu siln krokowy itd ale nic nie dalo

zobacz jak odpala przy wcisnietym prawie do konca pedale gazu , wcisnac i zakrecic silnikiem az odpali

Pozdrawiam