Skocz do zawartości

przednie lampy e36 nietypowy problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jak w opisie mam stare lampy z coupe lezały około roku niepotrzebne z uwagi na to ,że posiadam xenony postanowiłem je wsadzic to mojego compacta zamiast zwykłych

lampy leżały na dworze i wleciało troche sufi do srodka chce je otworzyć zeby je wyczyscic ale mam problem bo nie wiem jak !!!

może ktos z was ma takie same i otwierał juz zeby klosz wyczyscic /wymienić

konkretnie chodzi o ten model

http://allegro.pl/lampy-reflektory-bmw-e36-sedan-ringi-chrome-tuning-i2553146729.html

Opublikowano

po 1

ale mi wytłumaczyłeś :duh:

po 2

nie krzycz :nienie:

po 3

jaka opalarka jak widać w srodku 4 śruby które trzymają klosz a nie widać główek z nich z zewnętrznej strony :mad2:

Opublikowano

Hahahhaahahahaha, kolego kumpel ma takie samo badziewie. Ostatnio popaliły się diody w ringach i te postojówki. Walczyliśmy ponad godzinę z jedną lampą :x Wkońcu się udało. Podgrzewanie opalarką, tylko z uwagą na plastik i delikatne rozchylanie klosza od reszty(wcześniej rozepnij klipsy i odkręć śróbkę pod uszczelką w okolicy kierunkowskazy - innych śróbek nie ma, a to co twierdzisz że widać to trzymają lustro do klosz i po rozłożeniu je zobaczysz) :? Dalej wyczyszczenie tego badziewiarskiego kleju co to trzyma i wymiana diodek. Tera się cieszy bo działają. Ale powiem ci osobiście bym tego nie założył.

Miłej pracy :cool2:

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

dzięki za odpowwiedz tak też własnie zrobiłem

dostałem sie do srodka i faktycznie te 4 śrubki trzymają lustro :oops:

ale jednak wstrzymuje sie zostawiam oryginalne nie bedę kombinować z plastikami niech leżą dalej :lol: