Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeszukałem Forum w dziale GPS oraz Zrób to sam - i niestety nie znalazłem takiego przypadku. Mapa samochodowa "zawiesiła" się na jakimś miejscu. Wyznaczenie trasy do - odbywa się zawsze z tego miejsca..... pomimo tego że ja jestem zupełnie gdzie indziej. Jeśli poruszam się - to na ekranie zmienia się wskazówka położenia pojazdu względem kierunku - ale na mapie jest w tym samym miejscu, a mapa również nie aktualizuje się.

Co zrobiłem z problemem....

1 Odłączyłem akumlator na godzinę ------ Nic nie dało. Wyzerował się komputer, ale na gpsie dalej jest to samo miejsce

2 zmieniłem płytę CD mapy ......... nadal nic

3 w funkcji serwisowej komputera sprawdziłem czy widoczne są satelity ..... Są widoczne wszystkie .....

i już nie wiem co dalej ...... czy aktualizacja softu coś da ? .... a jeśli tak to na jaki ..... (wgrany jest oryginalny z 2000 roku)

z góry dziękuję z pomoc w sprawie

kackkrak

Opublikowano
Masz w menu serwisowym almanac na tak? Wyjmij navi z ramki, odepnij kable na kilka minut. Wrzuc nowy soft - v22 ze split screen.
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź -

w międzyczasie zauważyłem że w wyliczaniu prędkości pojazdu w funkcji serwisowej podczas jazdy jest 0

co może oznaczać problem z komunikacją via sterownikiem ABS.

najpierw więc wyprostują tą sprawę,,,,

po tym zasstosuję się do porady kolegi

dziekuję - o rezultatach dam znać

KK

Opublikowano

Przyczyna była taka jak przewidziałem

Nie było sygnału z ABS do GPS (uszkodzenie na wyjściach sterownika ABS)

po naprawie sterownika - na razie wszystko działa prawidłowo

dziękuję za pomoc