Skocz do zawartości

E39/523i/96r Problem ze skasowaniem komunikatów komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pojawiły mi się 2 komunikaty:

"Rucklicht prufen" (sprawdź światła cofania)

i

"Kuhlwasserst prufen" (sprawdź poziom płynu chłodzącego)

Co ciekawe wszystkie żarówki świecą jak powinny a poziom płynu w chłodnicy też jest chyba ok (był około 1cm pod poziomem "cold" a po dolaniu jest około 1cm nad "cold")

Moje pytania:

1. Czy jeżeli usterki te minęły (np. po dolaniu płynu) to komunikat sam powinien zniknąć czy też trzeba go skasować podłączając auto do kompa?

2. Jak je skasować w INPA 5 (moge skasować inne błędy ale tych nie mogę znaleźć).

3. Jaki jest inny program bardziej "pasujący" do e39 ( trochę denerwujące jest ciągłe wciskanie f8 (starsze BMW)).

pozdrawiam

sandworm

Opublikowano

"Rucklicht prufen" to raczej pozycja tylna. Ostatnio mi się spaliła. Sprawdź czy wszystkie są bo przecież są 2 żarówki na lampę i na pierwszy rzut oka nie widać :D Błędy po usunięciu usterek same znikną.

P.S Nie wlewaj za dużo płynu bo już widziałem jak jeden wlał po za maksimum i mu rozsadziło opaskę i wywaliło płyn :lol: