Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chcialbym dolozyc maty i pompki od foteli aktywnych i zainstalowac masaz co trzeba wymienic co trzeba przeprogramowac

jak to zrobic ? jaki jest numer fabryczny sterownika od fotela odpowiadajacy za te funkcje

radar aktywny acc tez mnie interesuje co trzeba kupic

oraz nightvision

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z masażami prosta sprawa. Sam przekładałem. Kupujesz fotele z masażami (mogą być przedliftowe - też pasują), przepinasz kable i już. Oczywiście musisz jeszcze kupić manipulatory w podłokietnik z przyciskami do masażu. U mnie nie trzeba było kodować.

Pzdr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dzieki kolego za odpowiedz ale ja bym chcial swoje fotele klimatyzowane przerobic na takie masażami.

powinno sie dac przelozyc urzadzenie masujace z foteli z masazami do moich klimatyzowanych dolozyc na podlokietniku panel z masazem i przeprogramowac

Opublikowano

Da się bez problemu. Swoje też miałem grzane i wentylowane i dołożyłem masaże.

Czy masaże są fajne ? Teraz wiem, że to rewelacyjna sprawa.

Na początku, jak spojrzałem do ETK'i a potem rozebrałem fotel, to zdziwiłem się, że poduszki z żelem są tylko w siedzisku. Po włączeniu pompa tłoczy z jednej poduszki do drugiej na przemian. Byłem zniesmaczony, ale po dłuższej jeździe (300km) moje plecy były jeszcze bardziej wypoczęte. Ktoś nieźle to wymyślił. Nicby pracują tylko pośladki, ale przy okazji też dolne partie pleców.

Jak dla mnie genialne !

Warto się trochę pomęczyć z rozebraniem foteli.

Pzdr

Acha, jak rozepniesz fotele, to wykoczą błędy poduszek.

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Wznawiam temat ponieważ chcialem również dolożyć masaże do moich foteli komfort grzane i wentylowane .

W związku z tym mam pytanie do kolegów czy dużo jest pracy czy fotele należy demontować i gdzie dokladnie pompę i poduszki się montuje i jak są zamocowane.

Dzieki z góry i pozdrawiam.

Opublikowano

ok

Już wiem,doszedlem trzeba gąbkę siedziska podnieść lub ściągnąć reszta to elektryka do zrobienia.

Trochę pracy ale do zrobienia,pozdrawiam.