Skocz do zawartości

320d problem z automatycznym podnoszeniem szyby

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam pewien, lekko irytujący czasem problem: wszystkie 4 szyby (mam ten niesamowity luksus w e46 :norty: )opuszczają się w trybie auto (z pilota też), natomiast tak samo podnoszą się wszystkie poza jedną - pasażer z przodu (z pilota też). Ogólnie rzadko występował ten problem, stąd olałem temat..ale ostatnio dość często :x szukałem kiedyś info o tym, ale średnio mi to wyszło :? możliwe, że winny jest panel z przełącznikami? Bo jak zdarza się co jakiś czas to chyba można wykluczyć problem z mechanizmem w drzwiach czy niekoniecznie?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Krótko mówiąc masz problem z przełącznikiem szyby a dokładnie z gumka znajdującą się w jego środku. Sa tam takie dwie zespolone gumki podobne jak w pilocie od TV jeśli jedna z nich pęknie to nie odskakuje i zwiera cały czas lub nie chce zewrzeć więc robi się problem. Przy automatycznym podnoszeniu szyby obie gumki musza być naciśnięte przy maualnym tylko jedna. Miałem kiedyś przypadek u kolegi w aucie, że wogóle nie chciały działać szyby w coupe. Magicy chcieli wymieniać siłowniki, elektronikę itd a okazało się ze były własnie pęknięte gumki w przełącznikach i zwierały cały czas co uniemożliwiało otwarcie szyb ;))
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki za potwierdzenie, więc zaczynam poszukiwania panelu przełączników :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozłożyłem ten przełącznik, możesz powiedzieć gdzie są te gumki? W samym przycisku (czarna kostka z czerwonym elementem)?

Dodam, że m.in. tego przycisku używam do odpalenia auta (odcięcie zapłonu), stąd podejrzewam jego szybsze zużycie :roll:

http://images46.fotosik.pl/1743/e48ff45831ad6a27.jpg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymiana przełącznika niestety nic nie dała, więc zbieram się do rozbiórki drzwi :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL