Skocz do zawartości

tylna elektryczna kanapa z 750iL do 740iL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie, ponieważ nigdy nie siedziałem na takiej elektrycznej tylnej kanapie w 750iL to nie wiem do końca jak to wygląda ta regulacja, chodzi mi o to czy gdy chcemy przesunąć kanapę do przodu to ona wysuwa się tak jakby tylko jej część, czy cala kanapa jedzie do przodu po podłodze? Bo wydaje mi się ,że tylko jej część na której siedzi pasażer się porusza, bo jeżeli tak to chyba da rade przełożyć całość do innego Longa aby wszystko działało.

Kiedyś coś próbowałem szukać na ten temat, ale pisali że trzeba wspawać w podłogę z tyłu jakieś szyny po ,których by kanapa jeździła itp. więc jeśli tak by to miało wyglądać to dam sobie wtedy spokój.

Ostatnie pytanie, to czy jeżeli teraz mam grzane tylne kanapy to czy w każdej regulowanej elektrycznie kanapie też jest grzanie? Oraz jak to wygląda z całym wymontowaniem starej kanapy, zamontowaniem nowej, czy jest dużo odkręcania, i czy z elektryką jest jakiś problem, czy trzeba coś przerabiać czy po prostu są wolne kostki i podłącza się i wszystko działa, bo mam do kupienia od anglika taką właśnie kanapę w moim kolorze, a zależy mi żeby tył był również elektryczny

pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Opublikowano

Kostki do elektryki masz wszystkie napewno w swoim aucie.

jezeli teraz masz normalna kanape to siedzisko poprostu wyciągasz, bo jest na zatrzaski, a oparcie trzeba odkręcić, jeżeli dobrze pamiętam to z tyłu od strony bagażnika są 2 śruby.

Moje podejrzenia są takie że ponieważ też masz langa to kanapa powinna wejsc plug&play, ale to tylko podejrzenia ;)

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

Szukałem dalej i znalazłem temat na innym forum... niestety kanapa to nie wszystko

"Jeśli tylna kanapa ma mieć pochylane oparcie, będziesz potrzebował mocowania, na których stawia się oparcia, mocowania, które podtrzymują nieruchomą część oparcia oraz plastikowe maskownice za łamanym oparciem, mocowane do tylnej półki."

"Co do oparcia w prądzie na tyle. Będziesz musiał wyciąć z dawcy "haki". 4 są takie duże, 4 to takie uszka na bokach (zawiesza się na nich te małe boki oparcia). Te ostatnie łatwiutko wygniesz sobie z blaszki 0,5 mm, będzie szybciej niż wycinanie z dawcy. No i potem wspawać to w auto."

"Wiązkę od tylnej kanapy masz do podłączenia na połowie wysokosci prawego tylnego nadkola - jesli masz szczęście to tam masz kostkę - jeślinie to wczepiasz się w instalację ale jeden kabel bedziesz musiał pociągnąć aż pod schowek nad nogami pasażera z przodu no i chyba ze 4 przewody do bagażnika do gniazda bezpieczników ale to juz mała walka.

Pamiętaj aby zamontować pompkę od lędźwiówki bo ja przez nią rozbierałem kanapę no i zanim oparcia pomontujesz zobacz czy dobrze centralną pompkę dobrze przymontujesz

Haki do wieszania oparć też nie są wyzwaniem bo ich miejsca są zaznaczone w gumie wygłuszającej wnętrze auta"

Ktoś z okolic Łodzi robił taką operację lub poleca jakieś miejsce gdzie mogą coś takiego zrobić?

Opublikowano
Ponczek na teresy, on sie moze podejmie. Albo możesz zobaczyć na wydawniczej, u mnie robili kilka takich dziwnych manewrów :)

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen