Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisze od poczatku co sie dzialo, bo nie znalazlem podobnego tematu, a moze kogos to uchroni przed kupnem nowych wahaczy.

Ostatnio zaczelo mi cos skrzypiec w prawym przednim kole.. Obstawilem wahacze, ktore mialem pol roku temu regenerowane :mad2: Pojechalem na stacje diagnostyczna i tam padla diagnoza - "sworznie w wahaczach sa sztywne, ale jak sie buja autem to czuc, ze ktorys skrzypi".

Pomyslalem, ze moje przypuszczenia sie potwierdzily. Bylem juz o krok od zamowienia nowych wahaczy, ale cos mnie tknelo i pojechalem na inna stacje. Tam padla podobna diagnoza... ale po chwili diagnosta zlapal za czujnik na wahaczu od xenonow i skrzypienie ustalo :D Popsikal mi na czujnik jakims chyba WD-40 albo czyms podobnym i powiedzial, ze jak skrzypienie powroci to bede musial wymienic czujnik. Minelo 10 dni od tej operacji i slysze, ze skrzypienie powraca :(

Moje pytanie jest, czy moge czyms nasmarowac ten czujnik, czy faktycznie musze szukac nowego? Skrzypienie jest tak glosne, ze slysze je w aucie , nawet przy zamknietych szybach.

Opublikowano

Bylem dzis ponownie na stacji i nawet nie probowali nic robic, twierdzac ze problem bedzie wracal, poniewaz czujnik jest w takim miejscu, gdzie jest narazony na wilgoc itd. Mam kupic drugi czujnik i tyle.

Juz sam nie wiem co o tym myslec, nie wierze, ze nie ma srodkow, ktore by pomogly na ten problem :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najlepszy smar suchy, aby kurzy nie łapał, bo złapie kurz i ze zwykłego samur zrobi sie pasta ścierna i szybko bedzie po czujniku.

Smar suchy, lub do łańcuchów kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym lub metalowym

PZDR>