Skocz do zawartości

Coś brzęczy, ale co.......

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od kilku dni zauważyłem że coś mi zaczyna w autku brzęczeć. Nie jest to głośne brzęczenie jednak wsłuchu.jąc się jest to wyczuwalne. Pojawia się w zakresie 4000 obrotów po zdjęciu gazu słychać parę sekund. Trudno jednak mi zlokalizować miejsce skąd dżwięk dochodzi. Czasami mam wrażenie że to z silnika, czasem ze okolice lewego koła innym razem mam wrażenie że z pod auta. Z uwagi na pogodę nie mogę dostać się pod samochód jednak zaczyna mnie to denerować. Nienawidzę w aucie gdy coś stuka lub brzęczy.....Macie jakieś pomysły co by to mogło być...? maske otwarłem....żadnych luźnych elementów nie stwierdzono)
Opublikowano
cięzko bedzie wykryc szybciej bedzie sprzedać autko :8)
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Na moje to może być katalizator,albo coś w tłumiku się oderwało :P
Opublikowano

Witam

Moze to byc ( ja tak mialem) oslonka z aluminum pod autem w okolicach tlumika , bardziej na srodek auta, mialem to od ocierania sie od progow zwalniajacych gdyz mam nisko osadzone auto. po zlikwidowaniu tego trzaski ustaly. moze tez masz cos takiego :doh:

Pozdrawiam

B - M - W

http://img135.imageshack.us/img135/9788/160x80houseofflyingdaggers202t.jpg

Opublikowano
  • Autor
Katalizator chyba nie........mam go 6 miesięcy :(
Opublikowano
mialem podobnie tylko mamy ine silniki wiec inne zakresy obrotow ja mialem mialem ok 3100 i to byal oslona katalizatora .spradz na postoju najlepiej jak ktos bedzie gazowac a ty sie wsluchaj .teraz mam podobnie tylko ze mniejsze i wydaje mi sie ze to tez bedzie kat albo cos z wydechem
Opublikowano
Oslona kata. :D Przezylem to.
Rav