Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , sluchajcie mam problem jak w temacie miga mi asc dochodzi nawet do tego ze odbija mi hamulec wiec ABS sie zalacza i wtedy pokazuja sie trzy ulubione kontorlki reczny asc abs :( , przyczym dzieje sie to tylko przy przyspieszaniu nie wiem czemu. Dodam czujniki sa nowe obydwa z tylu. POdczas tego migania tylne prawe kolo jest hamowane co mi strasznie dziala na nerwa ... Czy moze to być wina slabego prawego amora lub sprezyny ?? Moze zbieznosci , Dodam ze z przodu mam 205 a z tylu 215 szerokości opony. Po odpoaleniu system sie resetuje i przez jakis czas jezdzi sie normalne po czy znow tylne kolo hamuje . Juz nie wiem co mam robic wyglada ze moduł jest ok bo dziala poprawnie.

Dzieki za rady

Opublikowano
a srednice kol przednich i tych masz taka sama??? Pytam poniewaz znane sa przypadki gdy z tylu masz 17 z przodu 16 i profil opon taki sam wtedy predkosc toczenia kol przednich i tylnych jest rozna co moze powodowac zalaczanie sie ASC, poniewaz elektronika mysli ze jest uslizg kol...
''Impossible is nothing''
Opublikowano
Tak 4 kola to 17' czujniki ABS u sa nowe z tylu ale tak jak mowie on dziala poprawnie zauwazyłem tez ze to sie najczesciej dzieje rano jak samochod postoi dostanie wilgoci , wieczorem juz rzadziej. Naprawde nikt nic wiecej nie poradzi ?? :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To sprawdź, przeczyść jeszcze przód. Tak jak piszesz zawieszenie, zbieżność też mają wpływ na działanie ASC (przynajmniej przy DSC tak jest)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
No ja mam podobno ASC+T sprobuje jeszcze prawe przednie przeczyscic ale ewidentnie hamowane kolo to prawy tyl ... podjade na stacje diagnostyczna i sprawdze tyle amory. :duh: