Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chcialbym sie Was spytac co sadzicie o E46 sedanie na kołach 17' i oponie 205 o profilu 40? Ma ktos jakies zdjecia? CHcialbym generalnie zobaczyc jak prezentuje sie E46 w sedanie na takich kolach, tzn mam na mysli felgi 17 i opony z różnymi profilami bo wacham sie jaki wybrac, teraz mam opony 225/45/17, i mysle zeby kupic opony na ktorych ladniej beda sie felgi prezentowac.
Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.
Opublikowano
Calkiem spoko sie prezentuje, ja poszukam opon 205/45/17 ladniej sie rozlozy na feldze.
Opublikowano
7 lub 7,5 ale to oryginalne BMW wiec pewnie 7
Opublikowano

Mówisz że będziesz wysadzać, spoko. Allah akbar!

PS: Zbanować tego bota i zająć się tym trzeba bo jeszcze ktoś w coś takiego wlezie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Polecam dostępne w sieci kalkulatory opon :cool2: (np taki: http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/) Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale opona 205/40/17 ma średnicę mniejszą o 36,1mm od rozmiaru 205/55/16 -czyli standardowego dla Twojej wersji silnikowej. Wpływa to nie tylko na wygląd auta, ale i na wskazania prędkościomierza, licznika kilometrów, prowadzenie, a także założenie takich opon obniży auto o 18mm :norty: Moim zdaniem nie będzie to dobrze wyglądało, bo całe koła będą malutkie - właśnie taki rozmiar montuje się np w golfie III :wink:

P.S. Prawidłowym rozmiarem dla e46 i felgi o szerokości 7 cali jest 205/50/17 :cool2:

Opublikowano

Spoko ale od kiedy wiekszy balon= lepsze prowadzenie? Mam teraz 225/45/17 i jest calkiem spoko, za miesiac zapodaje zawieszenie -40/40 mm i zastanawiam sie jaka opone zalozyc, napewno nie zaloze wiekszego balona niz mam bo to wyglada lipnie. Napewno 205/45/17 beda wygladac lipnie na seryjnym zawieszeniu, malo kolka i duze przeswity nad kolami, ale przy zglebieniu po 4 cm mysle ze bedzie jak w sam raz. Jedzac kumpla 328i E36 na oponach 205/55/16 i seryjnym zawieszeniu, czulem sie jakbym jechal pontonem lub w najlepszym wypadku poduszkowcem, na letnich kolach 225/45/17 i obnizonym sztywnym zawieszeniu czulem sie jakbym jechal M3 :) Auto jak przyklejone.

205/45/17 to faktycznie przesada, ale 215/45/17 powinny byc akurat :]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
215/45/17 to standardowy rozmiar dla e46 i w takim przypadku wszystko będzie ok :cool2:
Opublikowano
To lux malinka :] Dzieki za pomoc. A moze ktos ma w swojej beemce takie kola na takich oponach? (215/45/17) ? Bardzo poprosze o link bo ciekawi mnie jak to sie prezentuje.