Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie czy ktos wie czy sprzeglo od 540i podejdzie do 528i??? srednica walka ta sama srednica tarczy 265 zamiast 240 czy trzeba tez dwumas wymienic????? dziekuje za odpowidzi
Opublikowano
ewentualnie czy ktos wie jak jest ze sprzeglem od 3.0 ta sama srednica 240 wiec pytanie czy to jest to samo co w 2.8 czy bardziej wytrzymale, jak to jest w praktyce bo z zalozenia to wiadomo
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
srednica tarczy 265 zamiast 240 czy trzeba tez dwumas wymienic?????

Przy zmianie srednicy tarczy nie obedzie sie bez wymiany dwumasy.

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
srednica tarczy 265 zamiast 240 czy trzeba tez dwumas wymienic?????

Przy zmianie srednicy tarczy nie obedzie sie bez wymiany dwumasy.

chyba ze nadmiar dotniesz nozem na wymiar dwumasy :D taki zart. no chyba normalne ze jak jest wieksza srednica tarczy to i DM. mi sie tak wydaje. u mnie w m52TUb25 tarcza byla akurat do DM.

Opublikowano
tak masz racje dwumasa tez musi byc wieksza, ale nie wiem czy jest sens przekladac z 3.0v8 bo tam jest na tarcze 265, bo od 3.0d ma 240 tylko bedzie mocniejsze sprzeglo i docisk wiec jak dwumasa jest dobra to predzej od 3.0d tylko ciekawe czy pasuje dobrze bo srednica walka i tarczy sie zgadza
Opublikowano
no tego to Ci nie powiem jak to jest. propozycja moja: zamow obie tarcze w jakims znajomym sklepie.(przeciez oni moga to bez problemu odeslac. mam taki znajomy sklep w ktorym jak nie mam czasu na sprawdzenie jakie czesci siedza w danym aucie biore np wszystkie mozliwe rodzaje klockow ham. i oddaje te ktore nie pasuja.) moze sie zdazyc tak ze maja je na stanie np w inter carsie. wez obie w reke i porownaj. suwmiarka i jedziesz :D