Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z poziomem paliwa u siebie w aucie. Przeszukałem fora i nie znalazłem odpowiedzi. Problem zaczął się od tego ze wskaźnik paliwa zjeżdżał do 20 litrów na wskaźniku i auto gasło. zostały wymienione pompki. Silnik pobiera już całe paliwo z baku lecz wskaźnik coś oszukuje. Jak zatankuje auto do pełna pokazuje ponad 20 litrów a nie full i przez całe jeżdżenie spada delikatnie poniżej 20! Ściągnąłem kanapę tylna i odkręciłem te dwa dekle.Są tam wtyczki i węże. Dziwne jest to, że jak wypiąłem wszystkie wtyczki wskaźnik dalej stał na 20 a nie opadał do zera. Czytałem ze przy wymianie pompek mogli popełnić błąd przy montażu i pływak źle pokazuje. Jak w razie czego dostać się do pływaka? po której stronie się znajduje. Z góry dziękuje za pomoc.Juz mam dosyć jazdy na strachu ze auto stanie:/
Opublikowano
Jeżeli po odpięciu wszystkich przewodów dalej błędnie pokazuje, to chyba bym się skupił na wskaźniku. Robiłeś test wskaźników?