Skocz do zawartości

Po zmianie na manual obroty 2500rpm 525TDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Chłopaki potrzebuje rady. Zmienił koleszka skrzynie automatyczną na manual, po tym jak odpala ma obroty 2500rpm i nie chcą zejść. Próbowałem je zbić ISTA niżej ale nie reaguje wogóle. Cos blokuje, do tego na zegarach jest zaświecony błąd skrzyni (trybik). Czy mogliśmy o czymś zapomnieć? Odpala normalnie ale jest problem tylko z obrotami 2500rpm i nie działa obrotomierz. Dodam że licznik z automata ma 3 wejścia a z manuala ma 2 wejścia. Ktoś coś może wie? Myśle że to przyczyną jest ten błąd skrzyni automatycznej podawanej z silnika, ale jak jest manual to wystarczy obejść tylko ten błąd. Jeśli chodzi o błędy które wyskoczyły na kompie to tylko że za wysokie obroty, drehzahl coś takiego. Nic nie mówił ten błąd konkretnego.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Przeprogramowałeś ECU? Niedawno był temat z tym samym problemem. Poszukaj.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Zczytywałem go ncsexpertem. Nic tam zbytnio nie ma o automacie... Możesz wyjaśnić? Uwierz że szukałem dużo na ten temat, nie znalazłem konkretnego dlatego założyłem temat.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

Sam jestem zielony, ale ostatnio ktoś pisał o tym, że jego ojciec zmieniał automat na manuala, mechanik przeprogramował komputer, ale był taki problem jak u Ciebie.

edit:

znalazłem :)

viewtopic.php?f=71&t=183887&p=1335624&hilit=ojciec#p1335624

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Też znalazłem ten temat ale nic tam konkretnego. OK koledzy, sytuacja poszła do przodu. Podłączyłem sterownik silnika ten oryginalny z automata i licznik też oryginalny z automata do innej E34 z tds ale która ma oryginalnie manual - I CHODZI IDEALNIE. Tylko ISN przepisałem w EWS i odpaliła, ma normalne obroty. Czyli coś jest z instalacją! Prawda?

Pozdrawiam,

Maks