Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

zatem decyzja coraz bliżej i eksploracja trwa w najlepsze:) Dylemat 335D i 335i trwa i szala raz przechyla się to tu to tam i pewnie będzie jak napisał wujakwadus:) co znajdę w lepszym stanie to kupię.

Chciałem Was zapytać o możliwości modowania ww aut. Podejrzewam że jak kupię 335i to będzie mi wystarczać na jakiś czas ale jeśli trafię 335D to od razu pójdzie pod zmiany. Moje pytanie co można zmienić i jakie daje to efekty - elastyczność, przyspieszenie itp? Który silnik łatwiej się poddaje i który lepiej znosi. Generalnie w którym można osiągnąć szybciej wymierne efekty przy mniejszych modyfikacjach? I jak wygląda to kosztowo w jednym i drugim przypadku. Zamieściłbym temat w innym dziale ale tam się nic nie dzieje więc zamieszczamm tutaj:)

Będę wdzięczny za wszelkie doświadczenia i pomoc

Pozdrawiam

Piotrek

Opublikowano

standard w przypadku jednostek doładowanych:

- chip (na poczatek)

nastepnie

- cooler, wydech dolot i program dedykowany pod konkretny egzemplarz i wsio, wieksze modyfikacje to wieksze koszta czasem przekraczajace 10xxx pln lub nawet 20xxx pln...

sa jeszcze inne modyfikacje oprocz mocy tj: zawieszenie i hamulce, opony, dystanse, układ chłodzenia itp...

jak bedziesz agresywnie jezdzil 335i to polecam nowa wieksza chlodnice oleju...

Opublikowano

Osobiście polecam po kupieniu auta najpierw pojeździć trochę na serii, żeby wiedzieć co się ma a dopiero później modyfikować.

Każdy z tych silników jest podatny na modyfikację zarówno elektroniki jak i mechaniki. W 335d modyfikację ogranicza trochę max moment obrotowy jaki może przenieść automat - bo tutaj nie masz wyboru między manualem a automatem

Ale najpierw kup auto:)

Opublikowano
No pytam głównie tak naprawdę chyba z uwagi na wersję 335D. Jest trochę fajnych egzemplarzy a chciałbym mieć osiągi jak z 335i i dlatego pytam o koszty zmian w 335D:)