Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich Czarodziejów i Rozkminiaczy e36

Mam taki problem po zgaszeniu trumny doslownie na 5minut chcialem znowu odpalic ale tak jak by zalapala na sekunde ale zgasla odrazu pomyslalem co jest... strzelam jej jeszcze raz tym razem juz prawie zupelna cisza odczekalem jakies 5 minut strzelam jeszcze raz i znowu tak jakby na sekunde zalapala ale zgasla ... postawiłem sprzet i na jame z buta :/ po odstanej noce udalem sie po trumne zeby ja zchlowac do garazu wbijam do srodka przekrecam kluczyk a tu mile zaskoczenie odpalila odrazu jednak wolalem nie ryzykowac i szybko udalem sie do darazu pochodzila troche na luzie zgasilem i po paru minutach znowu pruboje odpalic i to samo gasnie

odrazu pomyslalem ze to wina paliwa bo skoro lapie ale gasnie to nie ma jupy tylko ze bak do polowy zalany

wymienilem filtr paliwa bo pomysalem ze to jego wina okazal sie zapchany prawie wcale nie da sie przez niedo dmuchnac (pluca) wstawilem nowy filtr wale jej strzal ale przykulo moja uwage ze gdy przekrecam kluczyk na pozycje ON to nie slychac jako pracuje pompa wczesniej gdy przełaczalem wsacyjke (,na chwile' ') startowala pompa i cichla potem odpalalem.. tym razem nie bylo juz tego dzwieku skupilem sie na pompie wyjołem wtyk i miernikiem zmierzylem czy jest podawane napiecie na pompe podczas przekrecania kluczyka okazalo sie ze napiecie pojawia sie tylko gdy silnik jest w ruchu czyli krece rozrusznikiem niech Ktos zorientowany podpowie mi czy tak ma byc i czy to normalne ???????

nowa pompe dostane dopiero jutro stara okazala sie uszkodzona bo nawet po podpieciu ja pod zapalniczke nie działala

dodam ze prawdopodobnie podczas awari pompy doszlo w niej do zwarcia (miedziana tasiemka ktora łaczy szczorki wirnika z pinem zasilania urwala sie i dotkneła drugiego pinu takze powstalo zwarcie) jednak w takim przypadku powinien sie spalic bezpiecznik albo przekaznik ale wtedy podczas krecenia rozrusznikiem nie bylo by wogole napiecia na kostce pompy a jest ..nie ma go tylko podczas przekrecania na na pozycje ON

Opublikowano
całkiem możliwe ze własnie pompa ci siadła jesli jest cisza i nie zasysa paliwa to znaczy zenajprawdopodobniej juz padła
Opublikowano
To ze siadla tez pompa to wiem na sete rozchodzi sie o to ze wczesniej jak przekrecalem kluczyk na 1 pozycje to musialo byc podawane napiecie na kostke pompy na 2-3sekundy teraz tego nie ma oczywiscie nie podlaczam zepsutej pompy tylko miernik dopiero gdy przekrece kluczyk na rozruch to napiecie jest podawane o co z tym chodzi tak ma byc? dlaczego wczesniej bylo inaczej? :?:
Opublikowano
przekaznik sprawny sprawdzalem bo mam na zapasie nie wiem tylko jak sprawdzic czy komp dobry da sie to zrobic we wlasnym zakresie dysponujac podstawowa wiedza bez skomplikowanej aparatury ?
Opublikowano

Witam wszystkich dzis doszla do mnie pompa paliwa po zamontowaniu buma odpaliła i wszystko juz jest wporzadku:)

ten porblem o ktory mi chodzilo tez sie wyjasnil okazalo sie ze komp sam steruje czy podac beznyne przed rozruchem czy w trakcie to pewnie w zaleznosci od cisnienia w układzie :)