Skocz do zawartości

Bmw compact 320d- chwilowy brak reakcji na pedał gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie chciałem zaznaczyć, że kopałem w róznych podobnych temat, jednak mój problem wydał mi się dość specyficzny, dlatego postanowiłem napisać osobny post.

Samochód BMW compact e46 320d automat

Problem: Przy 80km/h jak wciskam pedał gazu, następuję chwilowy brak reakcji,a potem wystrzał z 2-2,5tysiąca obrotów na 4 tysiące. Problem jest na tyle dotkliwy, że wymijanie poza obszarem zabudowanym może być niebezpieczne, jak mi złapie laga przy takim manewrze.

W ciągu ostatniego roku wymienane wtryski, regeneracja sprzęgła kinetycznego, 2 tygodnie temu wymiana oleju oraz regeneracja turbiny.

Pozdrawiam

Opublikowano

Co prawda mam manuala więc... Ale u mnie podobny efekt wywoływały:

- posciagane przewody podcisnieniowe, chyba wszystkie jakie mogły być.

- egr bez czyszczenia.

Efekt: do ok. 2700 obr. Auto się nie zbierało, potem szło.

Sprawy prozaiczne, wiec pewnie u Ciebie to cos innego. Pisze bo a nóż.

Pozdrawiam.

Dodam może, iż podstawa to dobry mechanik.

Przy tych objawach pewien serwis chciał wymieniać turbine.

Dodatkowo, po zmianie serwisu i wymianie klocków hamulcowych zauważyłem iż z przodu od zewnątrz mam Oem a wewnątrz textar.

Inny kwiatek to wymiana 3 świec w sytuacji gdy zazyczylem sobie wymianę wszystkich - bo 1 była dobra....

Opublikowano
Niestety od dłuższego czasu jestem bez dobrego mechanika bo takowego znaleść nie mogę, jadę pod koniec tygodnia na Bawarie to pewnie tam serwis zalicze, bo rok temu tanio naprawili mi usterke z która jeździłem u nas po 5-6 Aso, a w nich zostawiłem sporo pieniędzy, a efektów nie było... Dziękuje za podsuniecie tych przewodów, jest jakis punkt zaczepienia. Turbo nie bedą chcieli wymieniać bo już wymieniona.
Opublikowano
Niestety przez duża ilośc pracy nie dali rady mi zrobić, jedynie co usłyszałem to to ze pierwszy raz widza silnik diesla który nie ciągnie na niski obrotach, od 3 tysięcy obrotów ma kopniecie, a do 3 się dusi. Nadal wchodzą w grę wymienione części jak pojadę do jakiegoś mechanika w warszawie ale zbieram bazę danych co ruszyć. Generalnie mówią ze chodzi samochód bardzo ładnie i to nie problem w komputerze tylko coś mechanicznego