Skocz do zawartości

[e46] 320d 136km drgania w samochodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem przy schodzeniu obrotów przy okolo 1000 ob./min.

przez auto przechodza drgania od silnika az po tył, teoretycznie wyglada to na wydech ale, nie widac zeby on miał jakieś luzy,itp. Czy może to byc spowodowane np. poduszkami silnika, dwumasą, lub kołem pasowym?

Opublikowano
Ale to teroktanie przechodzi przez cale auto, moja dwumasa ma rok moze juz padla nie wiem kupilem na alledrogo a tam wszsytkoie czesci sa z odrzutu, nie wiedzialem, dalem moze z 200zl taniej niz w sklepie, za pierwszym razem jak mi padla to szly konkretne drgawki ale tylko podczas jazy przy ok 2000tys obr. a teraz nawet na "luzie" cos sie dzieje,
Opublikowano
mimo wszystko warto wjechać na kanał i obserwować/słuchać co sie dzieje z układem wydechowym i czy nieporzadane dzwięki dochodzą z okolic skrzyni biegów :?
Opublikowano

mechanik powiedzial ze chyba wtrysk padl

zdemontowalem obudowe i z gory wtryski wygladaja ok, ale trzeba je wymontowac aby sprawdzic,

auto przy schodzeniu z obrotów, zatrzymuje sie na ponizej 1000obr. i zacznaja sie drgawki,

co jest odpowiedzialne za niskie obroty?